Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:09:39

Двійко ведмедів з Мени зооволонтери евакуювали у Познань

10.05.2022   13:31Агенцiя

Зоозахисна спільнота UAnimals та сторінка у соцмережах зоопарку в польському місті Познань повідомляють про те, що евакуювали двох ведмедів з Менського зоопарку. С

Сталося це наприкінці минулого тижня. Разом з ведмедями-чернігівцями також зоозахисники вивезли у безпечне місце і тварин з Харкова.

Цього тижня маємо важливу перемогу - спільно із “Притулком для диких тварин” нам вдалось евакуювати з-під обстрілів ще двох левів із так званого “екопарку” Фельдмана, що на Харківщині, а також двох ведмедів із Менського зоопарку на Чернігівщині. Для безпеки тварин, леви спочатку були перевезені з Харкова у “Притулок для диких тварин” і вже звідти вирушили в Польщу, інформує сторінка UAnimals у фейсбуці.

Волонтерка UAnimals Олена Біла розповіла:

Завдяки прикордонникам ми змогли швидко перевезти тварин. Це важливо, оскільки леви та ведмеді пережити великий стрес під час війни і процес перевезення мав пройти максимально легко. Зараз тварини  у Познані, про них дбають і вони у безпеці.

Коментар зоопарку в Познані, оприлюднений на сторінці звіринця у соцмережах:

Нам вдалося їх евакуювати, їх вивантажили у Познані. З зони окупації та обстрілів тварин врятували (волонтерка - ред.) Наталія Попова та UAnimals. Зараз вони відпочивають. Реабілітація займе багато часу. Пережити війну – це неймовірна травма, і для тварин зокрема. Два ведмедя з зоопарку в Мені та дві левиці з «Екопарку» у Харкові…

Раніше, ще наприкінці березня, у зоопарку скаржилися - через брак коштів немає можливості закупити корми для тварин. Надто проблематично знайти таку дефіцитну рибу. Тож, в мережі зусиллями видання «Менщина» тоді оголосили публічний збір коштів.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.