Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:12:43

Служба автомобільних доріг розповіла про плани з відновлення життєдіяльності області в умовах війни

11.04.2022   13:37Агенцiя

У неділю 10 квітня Чернігів відвідали делегація з Офісу Президента України, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, міністр економіки України Юлія Свириденко, перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

 Серед представників області на зустрічі були - голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чауса, заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Іванов та начальник Служби автомобільних доріг у Чернігівській області Роман Сміяненко та представники чернігівського волонтерського центру "Іскра добра".

Кабінет Міністрів України видилів перший мільярд гривень на відновлення областей, які постраждали через війну:

▫️400 млн грн - на Київську область;
▫️по 250 млн грн – на Чернігівську та Сумську;
▫️100 млн грн – Житомирській області.

Кошти будуть спрямовані на 🔧ремонт інженерних мереж і систем для відновлення тепла, газу, води, електроенергії, а також на 🔧розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, 🔧ліквідацію вибоїн на дорогах та інші першочергові потреби.

Нагадаємо, внаслідок бойових дій на території Чернігівщини пошкоджено понад 600 км доріг (це п'ята частина державної мережі в області), 16 мостів зруйновані.

Підрядні дорожні організації Служби автомобільних доріг вже приступили до прибирання та відновлення руху транспорту через зруйновані штучні споруди. Згодом будуть проводити ямковий ремонт на основних гуманітарних маршрутах, якими зараз забезпечується транспортне сполучення районів з обласним центром та столицею України.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини