Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:16:59

Ніжин: відбулася щотижнева оперативна нарада

28.12.2020   12:06Агенцiя

28 грудня відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Олександра Кодоли.

На початку засідання Олександр Кодола підвів підсумки роботи минулого тижня. Проводилася плідна робота щодо ухвалення бюджету Ніжинської міської територіальної громади на 2021 рік. Працювала профільна депутатська бюджетна комісія. Відбулася сесія міської ради, на якій ухвалили бюджет громади на наступний рік. «Бюджет затверджений в обсязі 536 млн грн. Звичайно, хотілось би більше. Тому продовжуємо роботу над збільшенням дохідної частини міського бюджету. Збільшення відбуватиметься в результаті ефективної роботи економіки міста, відкриття нових підприємств, роботи бізнесу. Як мінімум тих 200 підприємств, які працюють в нашому місті (але зареєстровані за його межами), поступово мають зареєструватися в Ніжині», - зазначив Олександр Михайлович.

Минулого тижня продовжувалась важлива робота, що стосується підтримки головної центральної міської лікарні ім. М. Галицького. Спільно з банком ПУМБ для потреб лікарні були вручені ще 5 кисневих концентраторів. Також спільно з аграрною компанією «КЕРНЕЛ» для медичних працівників лікарні були передані 360 сертифікованих біозахисних костюмів. Міський голова висловив слова вдячності до всіх благодійників та підприємств, які надають матеріальну благодійну допомогу, зазначив, що дана допомога дуже важлива та потрібна в умовах сьогоднішньої пандемії коронавірусу.

Під час засідання керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради прозвітували про проведену роботу за минулий тиждень та завдання на поточний тиждень.  
Міський голова порушив питання щодо ситуації з відключенням світла по місту 24 та 25 грудня. Олександр Кодола зауважив, що за надання електроенергії та світла в місті відповідають районні електричні мережі АТ«Чернігівобленерго» - це приватна компанія, на яку міська влада, на жаль, не має впливу. Надав доручення юридичному відділу виконавчого комітету Ніжинської міської ради опрацювати варіанти подачі судових позовів від міської влади та, при необхідності, від мешканців міста, а також вияснити причини відключення електроенергії. «В місті Ніжині завжди має бути світло. У випадку аварійних ситуацій або проведення планових технічних робіт  необхідно вчасно інформувати населення», - наголосив міський голова.    

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськості

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.