Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:46:27

Новий чернігівський вертеп зробили місцеві майстри

22.12.2020   08:45Агенцiя

Цього року в Чернігові до новорічно-різдвяних свят встановили новий вертеп. Має довжину 5 і висоту 2 метри.

Вертеп виготовлений чернігівськими майстрами з Обласного центру народної творчості. Тобто, хоч на Чернігівщині традиція встановлення вертепів і не була поширеною вже довгий час, але цей усе одно несе відбиток стилістики і традицій нашого регіону. Вийшло красиво, але спонукає до того, щоби ставлення до зображеної сцени було й шанобливе, вдумливе.

Той вертеп, який у Чернігові ставили раніше три роки поспіль, на жаль, вже зруйнувався від погодних умов - адже кожного разу він знаходився зимою під відкритим небом не менше місяця. А деякі застосовані в ньому матеріали були з тих, що не розраховані на багато років. На відміну від нього, новий чернігівський вертеп - повністю дерев'яний, а для стійкості до погодних умов майстри покрили його спеціальними захисними розчинами.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».