Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 03:38:06

Земельна ділянка вартістю понад 73 млн грн повернута державі

31.07.2020   07:50Агенцiя

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області провадження у справі за позовом Бахмацької місцевої прокуратури закрито у зв’язку із добровільністю виконання позовних вимог прокурора.

Так, Господарським судом Чернігівської області розглядався позов Бахмацької місцевої прокуратури про розірвання договору оренди земельної ділянки, укладеного Чернігівською обласною державною адміністрацією з відповідачем.

На стадії підготовчого судового провадження, розпочатого у травні поточного року, 17.07.2020 сторони уклали угоду про дострокове припинення дії договору оренди землі та повернення земельної ділянки державі з приведенням її у стан, в якому вона перебувала до надання в оренду.

Встановлено, що Чернігівською ОДА у 2016 році земельна ділянка площею 30 га на підставі договору оренди була передана суб’єкту господарювання для складування резерву ґрунту строком на 15 років.

Натомість орендар не лише не використовував земельну ділянку за цільовим призначенням, а внаслідок безгосподарності та неналежної охорони допустив незаконне видобування на ній корисних копалин місцевого значення – будівельного піску на території Батуринської міської ради Бахмацького району.

Вартість земельної ділянки, за даними незалежної експертної оцінки, становить понад 73 млн грн.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини