Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 03:42:39

Учасники мали змогу ознайомитись, обговорити та обмінятись думками стосовно існуючих практик та досвіду щодо протидії корупції

30.05.2018   14:41Агенцiя

Конференція «Дієві інструменти протидії корупції» пройшла в місті Чернігові 29 травня. Всі учасники заходу, а це понад 40 представників активної громадськості та журналісти Чернігівщини мали змогу ознайомитись, обговорити та змістовно поспілкуватись щодо реалій впровадження антикорупційної реформи в регіонах Україні.

Відкриваючи конференцію, Олександр Підгорний, керівник Чернігівського Центру Прав Людини, зауважив, що як свідчить практика, ухвалення навіть досить прогресивного антикорупційного законодавства не гарантує досягнення відчутних результатів, тоді як громадські організації і медіа, залучені до імплементації антикорупційного законодавства, можуть і повинні впливати на покращення ситуації.

Про важливість протидії корупції та розвитку громадянського суспільства було зазначено у вітальному виступі народного депутата України Анни Романової.

За словами Арсена Дідура, заступника голови Чернігівської обласної ради, нині в країні діє система закритих можливостей або можливостей для обмеженої кількості монополістів. А заможне суспільство і вільна від корупції країна – це, насамперед, відкрита ринкова економіка, прозорі, чесні та зрозумілі правила гри для бізнесу, антикорупційний суд і вільне виборче право.

Конференція складалася з пленарного засідання «Реалії імплементації антикорупційної реформи в регіонах», панельної дискусії та секційних засідань на теми «Чи здатні журналістські розслідування стати знаряддям ефективної боротьби з корупцією на місцевому рівні» і «Як розширити існуюче інформаційне поле в сфері боротьби з корупцією для закріплення традиції постійного й якісного громадського контролю за діями влади».

В панельній дискусії брали участь:
• Бабак Артем – журналіст - розслідувач DOZORRO, Transparency International Ukraine
• Віктор Нестуля, директор програми інноваційних проектів Transparency International Ukraine
• Юрій Паперний, керівник Інформаційної агенції «Чернігівський монітор»
• Сергій Нестеренко, адвокат, правозахисник
• Олександр Підгорний, керівник ГО «Чернігівський Центр Прав Людини»

Учасники мали змогу ознайомитись, обговорити та обмінятись думками стосовно існуючих практик та досвіду щодо протидії корупції, а також шукали відповідь на питання, як підтримати взаємодію активістів та медіа для поширення успішних практик протидії корупції.

Результати, які були представлені учасниками конференції, демонструють, що в Україні громадяни можуть ефективно використовувати інструменти громадського контролю за впровадженням норм антикорупційного законодавства та протидіяти корупції. Учасники також підкреслили важливість суспільного діалогу щодо необхідності протидії корупції.

На завершення учасниками конференції прийняли
Резолюцію конференції «Дієві інструменти протидії корупції».

Загалом конференція пройшла у теплій, дружній атмосфері, яка проявилась своєю високою результативністю, активністю її учасників, а також отриманням безцінного досвіду у сфері протидії корупції.

Проект «Сприяння імплементації антикорупційної реформи в Чернігівському регіоні» здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.