Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 08:44:56

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

25.04.2024   09:55Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

11 вибухів зі ствольної артилерії біля с. Хотіївка Новгород-Сіверського району.

2 вибухи з міномету 120 мм біля с. Клюси  Корюківського району.

8 вибухів з міномету 120 мм біля  с. Леонівка  Новгород-Сіверського району.

3 вибухи з міномету 120 мм біля с. Хрінівка Корюківського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення:

За технологічними причинами знеструмлені 4 ЛЕП 10 кВ (з них 2 частково), 24 трансформаторні підстанції, 2 населених пункти на території Корюківського та Чернігівського районів. Без електропостачання залишаються 252 абоненти.

Внаслідок бойових дій знеструмлені 10 ЛЕП 10 кВ (з них 8 частково), 49 трансформаторних підстанцій, 24 населені пункти (з них 5 частково). Без електропостачання залишається 1281 абонент.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Чернігові на регульованому пішохідному переході біля будинку №35 по вул. Івана Мазепи о 10 год. 51 хв. 24 квітня водій автомобіля  марки «ВАЗ 2109» під час руху на червоне світло світлофора здійснив наїзд на жінку-пішохода. Внаслідок пригоди жінка отримала травми та була госпіталізована до нейрохірургичного відділення Чернігівської обласної лікарні.

Пожежі в житловому секторі – 3:

- в с. Липове Прилуцького району (Талалаївська ТГ)  в господарстві по провулку Арсієнка, 4 о 17 год. 32 хв. 24 квітня сталася пожежа в житловому будинку (7х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено конструктивні елементи димаря. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей;

-  в  с. Вороб’їв  Чернігівського  району  (Любецька ТГ) в  господарстві по    вул. Центральній, 100 о 21 год. 07 хв. 24 квітня сталася пожежа господарської будівлі (4х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено окремі конструктивні елементи стін. Причина встановлюється;

- в селищі Мала Дівиця Прилуцького району  (Малодівицька ТГ) в господарстві по вул. Івана Франка, 25 о 22 год. 29 хв. 24 квітня сталася пожежа господарської будівлі (4х8 м, стіни із ракушняка, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено майно. Причина встановлюється.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи 14 разів залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 6 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено - 52810 ВНП).

На р. Дніпро вище с. Дніпровське та на ділянці р. Десна «с-ще Макошине – с. Морівськ» спостерігаються  підвищення  рівнів води весняної повені  з добовою інтенсивністю 1-7 см.

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

Внаслідок коливання рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки на окремих ділянках:

р. Дніпро

- у селищі Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 80 м, глибина до 48 см).  Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

р. Десна                                                                                                       

на території Новгород-Сіверського району:

- внаслідок затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть, (ділянки довжиною до 70 м, рівень води до 111 см), тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з 3 населеними пунктами Новгород-Сіверської ТГ (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне);

- у Коропській ТГ внаслідок затоплення ґрунтової дороги Короп - Лиса Гора (ділянка довжиною до 20 м, рівень води до 20 см), ускладнене транспортне сполучення з с. Лиса Гора;

- в селищі Короп Коропської ТГ перелито  проїжджу частину вул. Лугової (ділянка довжиною до 20 м, глибина до 16 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

Біля м. Новгород-Сіверський створено мобільний пост для надання допомоги населенню. Протягом доби надано допомогу 16 особам (з початку робіт - 1069 особам, з них 83 дитини).

на території Сосницької ТГ Корюківського району:

- призупинено функціонування паромної переправи у напрямку с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин;

- внаслідок затоплення автодороги місцевого значення Сосниця-Шаповалівка (ділянка довжиною до 40 м, глибина до 40 см) порушене пряме транспортне сполучення з 6 населеними пунктами громади (с. Велике Устя, с. Долинське, с. Бутівка, с. Старобутівка, с. Бондарівка, с. Польове);

- в с. Мале Устя перелито  проїжджу частину вул. Лугової (ділянка довжиною до 20 м, глибина до 43 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано;

- в с. Якличі перелито проїжджу частину вул. Придеснянська (ділянка довжиною до 15 м, глибина до 53 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

24-30 квітня на р. Дніпро в межах Чернігівської області утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл  водами р. Сож та р. Дніпро у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

Внаслідок  продовження підвищення рівнів  води  та утримання їх на високих позначках, на р. Десна та її притоці р. Снов триватиме  затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському та Ніжинському районах (І рівень небезпеки – жовтий);  у Корюківському та Чернігівському районах області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин –  14 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год., Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 24 квітня по 20 годину 25 квітня очікується мінлива хмарність, вночі місцями невеликий дощ, вдень без опадів,  вночі та вранці туман. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 5-10º, вдень 17-22º тепла.

По м. Чернігову очікується температура вночі 6-8º, вдень 18-20º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини