Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:25:02

Журналісти з Чернігівщини побували в зоні АТО

30.03.2018   11:59Агенцiя

Під час поїздки на Луганщину разом зі своїми колегами з Сумщини, Рівненщини, Києва та журналістами Луганської області спілкувалися на тему протидії інформаційній агресії Росії.

Чернігівську область представляли голова Асоціації регіональних ЗМІ та обласної організації НСЖУ, головний редактор менської газети «Наше слово» Олександр Назаренко та редактор газети «Новини Городнянщини» Світлана Томаш.

Журналісти побували в одному з військових підрозділів та особисто пересвідчилися у високій боєготовності українських воїнів. Цікавим і змістовним було безпосереднє спілкування з військовослужбовцями.

У Луганській обласній державній адміністрації, яка тепер розташована у Сєвєродонецьку, велася розмова про роль медіа в умовах інформаційної агресії, методи протидії російській пропаганді, підтримку Збройних сил України.

Командувач ОТУ «Луганськ» , командувач ОК «Захід», генерал-майор Олександр Павлюк та заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко акцентували увагу на великому значенні роботи медіа в умовах гібридної війни.

Олександр Павлюк зокрема зазначив:  «Дякую представникам мас-медіа за плідну співпрацю та надання допомоги у відновленні бригадної преси. Ви робите вкрай потрібну та важливу роботу в протистоянні російській інформаційній агресії. Якщо ми самі не будемо розповідати про нашу армію, нашого солдата на передовій, за нас це робитиме Росія. Війна на Сході нашої держави тому цілковите підтвердження».

Ще рік тому стартував волонтерський проект «Реформована преса – Українській Армії». Медійники Чернігівщини були серед його ініціаторів і одними з перших долучилися до реалізації. Завдяки співпраці налагоджено регулярний випуск газети «Волинський щит» 14 окремої механізованої бригади.

– Цей проект підтримали і Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, і колеги з друкованих видань Чернігівщини, – зазначає Олександр Назаренко. – І тепер маємо успішний досвід, співпраця розширюється і вдосконалюється. Участь у проекті дає нам можливість долучитися до важливої справи – захисту України від посягань терористичних угруповань і російської агресії.

Генерал-майор Олександр Павлюк вручив медійникам почесні відзнаки оперативного командування «Захід» та «Охоронні грамоти», які посвідчують співпрацю редакцій з військовими.

Учасники зустрічі також обговорили спільні для всіх регіонів проблеми медійників – хід реформування друкованих ЗМІ, новації «Укрпошти», які можуть призвести до знищення преси, перспективи розвитку місцевих газет та інше.


За повідомленням Чернігівської обласної організації НСЖУ

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.