Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:02:01

Відбулось урочисте відкриття підйомної платформи в Ніжинському дитячому будинку-інтернаті

02.12.2017   15:31

В Ніжинському дитячому будинку-інтернаті 1 грудня до Міжнародного дня інвалідів відбулось урочисте відкриття підйомної платформи.

На заході були присутні голова державної адміністрації Куліч В.П., перший заступник Ніжинського міського голови Олійник Г.М., народний депутат України Олександр Кодола з помічницею  Стратілат Т.М., Ніжинський Протоієрей Михайло Якубів настоятель церкви Святої Покрови.

Після урочистого відкриття підйомної платформи в актовій залі голова державної адміністрації Куліч В.П. вручив дітям-інвалідам подарунки, іграшки, солодощі та фрукти.

Вихованці та підопічні будинку-інтернату продемонстрували перед гостями свої здібності в декламуванні віршів, виконанні українського танка та шумового оркестру.

На згадку про приїзд гості отримали від вихованців роботи, виготовлені своїми руками.

Розважальну святкову програму продовжили волонтери-аніматори з м.Чернігова.

Кошти на оплату підйомної платформи в сумі 714,2 тис. було виділено розпорядженням голів обласної державної адміністрації та обласної ради від 16 березня 2017 року № 14.

Закупівля підйомної платформи відбувалась через систему «ProZorro»  декілька разів. Переможцем став ТОВ «УНІАР-Авто» м.Львів, яке виготовило платформу за проектом та розрахунками 2016 року.

Підйомник призначено для  піднімання та опускання у вертикальному напрямку осіб з фізичними вадами. Виготовлений (гідравлічний підіймач) у відповідності припису і дерективи 2006/42WE європейського парламенту від 17 травня 2006 року. Система контролю за якістю відповідає нормі ISO9001:2000.

Адміністрація НДБІ та підопічні закладу висловлюють щиру подяку обласній державній адміністрації, волонтерам та всім небайдужим людям, хто прийняв участь в реалізації даного проекту та жив мрією про підйомну платформу.

Вихованці та підопічні IV профілю з обмеженими фізичними можливостями на візочках тепер мають безперешкодний (щоденний) доступ до кабінетів логопеда та ЛФК, комп'ютерного класу, актової та спортивного залів, їдальні, які розташовані на другому поверсі з появою підйомної платформи, що сприятиме їх соціалізації, підвищенню життєвої компетентності та реабілітації.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.