Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:50:34

У Чернігові відновлює роботу цех для плетіння маскувальних сіток

22.12.2016   10:27

Уже півтора тижні в приміщенні «Просвіти» за адресою: вул. Хлібопекарська (колишня Воровського), 10 плетуть маскувальні сітки.

За словами Ольги Палькової, координатора цеху експериментального маскування, сітки організовано не плелися в Чернігові майже рік.

Багато людей, які цим займалися, змінили місце проживання чи поїхали на заробітки. Плетуть переважно в районних центрах — Козельці, Корюківці, Городні.

Наразі Чернігівський осередок плетіння відновлюється, і в цеху чекають на добровольців. Ольга Палькова розповідає, що матеріалів поки що вдосталь (обрізки білого кольору надало одне з чернігівських підприємств, яке займається виготовленням маскувальних халатів).

Не вистачає робочих рук та чергових. Потрібна людина, яка б постійно перебувала в центрі. «В ідеалі, ми б хотіли працювати від 9.00 до 20.00 щодня, але поки що працюємо від 14.00 і до пізнього вечора», — додала вона.

До справи намагаються залучити якнайбільше людей. Цими вихідними, наприклад, організували суботник. Під дружні розмови наплели аж 16 кв. м маскувальної сітки. Загалом до центру приходять дві-три людини щодня, а от на вихідних завітало 12. Тому куратори планують і надалі проводити подібні заходи.

У центрі також працюють над виготовленням кікімор. Артем Джек-Курашвілі показав останній прототип. Він виготовлений із джгутової нитки і забезпечує перекриття лише на спині. В умовах степу бійці пересуваються переважно лежачи. Тож стандартні кікімори суттєво ускладнюють рух, чіпляють на себе опале листя та гілки. Натомість варіант чернігівського майстра цю проблему вирішує.

Запропонувати свою допомогу можна за телефонами Центру допомоги «Чернігів»: (093) 343 23 32, (067) 464 35 53, (050) 493 43 53.

Діна Вонг

http://www.vid.cn.ua/2016/12/blog-post_33.html

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».