Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:14:40

Чернігівська область: під час ліквідації пожежі вогнеборці врятували літню жінку

14.10.2015   12:11Агенцiя

13 жовтня об 11:34 у Чернігові до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в одній з квартир на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку по проспекту Перемоги, 116.

За викликом на місце події оперативно прибули вогнеборці 1-ї державної пожежно-рятувальної частини. На цей час в кімнатах оселі спостерігалося щільне задимлення. Сусіди повідомили, що у помешканні має перебувати літня господарка, тож діяти необхідно було дуже швидко. Рятувальники у захисних протигазах по драбині через вікно потрапили до квартири і під час проведення розвідки на підлозі в коридорі виявили постраждалу в непритомному стані. Вогнеборці негайно винесли жінку на свіже повітря та передали медпрацівникам. Каретою швидкої допомоги господарку помешкання з діагнозом отруєння чадним газом було доставлено до реанімаційного відділення 1-ї міської лікарні. 

Пожежу об 11:55 локалізовано, а о 12:00 ліквідовано та не допущено розповсюдження вогню на інші кімнати помешкання. В ході розслідування з'ясувалося, що жінка в одному з куточків оселі на столі залишила запалену свічку, яка догорівши й спричинила загоряння спалимих речей.

Слід зазначити, що лише завдяки вчасному сповіщенню сусідів про пожежу, а також оперативним і професійним діям вогнеборців врятовано життя літньої жінки.  

Рятувальники ДСНС сподіваються на свідомість кожного громадянина та попереджають про недопустимість халатного відношення до заходів пожежної безпеки. Пам’ятайте, лише суворе їх дотримання допоможе Вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть своє життя і майно від вогню.

У ДСНС України
у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.