Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:36:32

Звернути увагу суспільства, роботодавців, самих працівників на важливість питань охорони праці і техніки безпеки на виробництві

30.04.2015   10:06Агенцiя

У Чернігові під час круглого столу Всесвітній день охорони праці відзначають під девізом «Приєднуйтесь до формування превентивної культури праці». Основна задача учасників заходу – донести інформацію про необхідність попереджувальних заходів, аби зменшити кількість нещасних випадків і створити безпечні умови праці для робітників підприємств області.

Володимир Нашиванько, начальник обласного управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань: «Щорічно зменшується кількість нещасних випадків на виробництві. В порівнянні з 2013 роком в минулому році трапилось на чверть менше нещасних випадків. Це якраз завдяки профілактичній роботі».

Рівень травматизму на підприємствах має тенденцію до зменшення, але статистика кількості нещасних випадків на виробництві невтішна. Для подолання їхніх наслідків витрачаються значні кошти. Крім того, в цьому році робота контролюючих організацій ускладнена забороною проведення перевірок.

Найбільш травмонебезпечними в області, за даними Держгірпромнагляду, є соціально-культурна сфера, торгівля, сільське господарство, машинобудування. Більшість нещасних випадків на виробництві виникає через порушення трудової дисципліни та з особистої необережності персоналу. Найчастіші події, що призводять до нещасних випадків, — зокрема, падіння, транспортні пригоди, вибухи.

Сергій Дорошенко, начальник ТУ Держгірпромнагляду в області: «Відчутний вплив на рівень травматизму в області спричинили наслідки військових дій. Зокрема, у вересні 2014 року загинув внаслідок пострілу з гранатомета в приміщенні автомайстерні учень державного професійного технічного закладу. Наприкінці лютого поточного року внаслідок ураження пострілом протитанкового гранатомета травмовано чотири працівники Ріпкинської ЗОШ, при цьому завідуюча господарством внаслідок одержаних травм загинула».

Фахівці зазначають, що багато профілактики в питанні охорони праці не буває: майже 90% нещасних випадків на виробництві спричинені людським фактором. Спеціалісти прагнуть забезпечити, щоб у випадку виробничого травматизму працівник не залишився один на один з проблемою.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини