Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 10:10:28

Нехтування громадянами застережень рятувальників призводить до щоденного виникнення десятків пожеж з причини спалювання сухої рослинності

28.04.2015   11:09

Рятувальники Чернігівщини через засоби масової інформації, під час проведення інструктажів з населенням в ході профілактичних відпрацювань житлового сектору постійно доводять вимоги правил пожежної безпеки у побуті та роз'яснюють небезпеку спалювання сміття та сухої рослинності.

Проте, несвідомі мешканці області продовжують нехтувати застереженнями рятувальників і як результат, з початку березня внаслідок неконтрольованого спалювання сміття та сухостою на Чернігівщині виникло 30 пожеж підстилки у лісових масивах, 429 - у екосистемах та 291 - у житловому секторі громадян. Лише протягом минулої доби вогнеборці ліквідували 9 пожеж із вищезазначеної причини.

27 квітня о 16:25 до Служби порятунку "101" у Семенівському районі надійшло повідомлення про загоряння нежитлового господарства на околиці с. Жадове. До місця пригоди прибули вогнеборці місцевої пожежної команди та пожежно-рятувальний підрозділ з райцентру. Спільними оперативними діями пожежу о 16:55 локалізували, а о 17:05 остаточно ліквідували, в ході чого врятовано житловий будинок та літню кухню, які останнім часом не експлуатувалися.

Як з'ясувалося, причиною пожежі послужила необережність у поводженні з вогнем невідомої особи, в результаті чого загорілась суха трава на відкритій місцевості. Поривами вітру вогонь перекинувся на господарство й знищив покрівлю літньої кухні та сарай.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре звертаються до громадян з проханням проявляти обережність у поводженні з вогнем та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини