Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 08:36:39

Прокуратурою у провадженні щодо замаху на одержання працівником ДАІ хабара в 10 тис грн пред’явлено підозру не тільки йому, а й посереднику, який прийшов за грошима

28.04.2015   08:04Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області минулого тижня у кримінальному провадженні щодо вимагання та замаху на одержання працівником ДАІ хабара в 10 000 грн пред’явлено підозру не тільки йому, а й посереднику, який прийшов за грошима.

Незаконні дії правоохоронця, згідно підозри, кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Дії його пособника, який був задіяний у передачі грошей ― за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Наразі триває робота над закінченням досудового розслідування.

Працівник ДАІ за рішенням суду відсторонений від займаної посади.

Як вже повідомлялося раніше, у Чернігові в результаті слідчо-оперативних дій викритий працівник ДАІ, який вимагав та організував одержання на свою користь грошей за не вчинення, з використанням своєї влади та службового становища, певних дій щодо водія.

Перед цим зі скаргою на вимагання хабара до органів СБУ звернувся цей водій, який розумів протиправність таких вимог.

Вимагання супроводжувалось інсценуванням «експертизи» та арештом автомобіля під надуманим приводом. Аби підштовхнути водія до сплати хабара, підозрюваний створював у нього уявлення, ніби той є правопорушником, бо номерні знаки агрегатів його машини не відповідають технічному паспорту і є заміненими.

У подальшому працівник ДАІ назвав суму, за яку згоден повернути майно власнику.

Останні новини Чернігівщини

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.