Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:22:59

Піротехніки ДСНС знешкодили 2 бойові гранати часів війни

27.03.2015   12:52

25 березня мешканець с. Петрівка Бобровицького району під час проведення земляних робіт на своїй присадибній ділянці виявив боєприпаси, схожі за ознаками на ручні гранати. Чоловік одразу ж повідомив про знахідки рятувальників та правоохоронців.

Останні оперативно взяли небезпечне місце під охорону.

Наступного дня піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС у Чернігівській області, які прибули за викликом, ідентифікували  боєприпаси як дві ручні гранати  Ф-1 та РГД-33 часів війни. 
Вибухонебезпечні предмети знешкоджені о 15:00 у спеціально відведеному місці за межами населеного пункту.

Слід зазначити, що з настанням весняно-польових робіт ймовірність виявлення небезпечних знахідок зростає. Нерідко їх знаходять на присадибних ділянках, полях, пасовищах та у лісосмугах. Пам’ятайте, що з часом та під впливом атмосферних явищ боєприпаси стають ще більш небезпечними, тож в жодному разі не намагайтесь їх переносити та порушувати цілісність. Необхідно позначити небезпечне місце за допомогою яскравої тканини та повідомити рятувальників за номером «101» або правоохоронців за номером «102». Знешкодженням вибухонебезпечних предметів мають займатись лише фахівці.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.