Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:05:28

На Чернігівщині завершилася оперативно-профілактична операція "Автомобіль"

21.07.2014   16:58

В ході проведених заходів міліція затримала двох зухвалих автозлодіїв, які відкривали автівки ножицями.

На виконання доручення МВС України щодо покращення стану оперативної обстановки та посилення протидії злочинам, пов’язаним з незаконним заволодінням транспортними засобами, на Чернігівщині з 7 по 16 липня проводилося оперативно-профілактичне відпрацювання «Автомобіль».

За період відпрацювання правоохоронці розкрили 14 крадіжок з автотранспорту, також розкрито 17 раніше скоєних крадіжок з автомобілів. Зареєстровано 4 незаконні заволодіння автотранспортом, всі вони розкриті.

За період проведення операції співробітниками УДАІ УМВС області затримано 10 автомобілів, серед яких 7 з документами, що викликають сумнів в своїй дійсності та 3 автівки зі зміненими номерними агрегатами, 7 автомобілів знаходилися в Україні з порушенням митного законодавства.
Співробітники карного розшуку Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ затримали двох чернігівців, які «спеціалізувалися» виключно на крадіжках з автомобілів.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Чернігівського міськвідділу УМВС в Чернігівській області Анатолій Скрипка, протягом кількох останніх місяців до чергової частини надходили заяви від власників автомобілів з приводу крадіжок автомагнітол, відеореєстраторів, барсеток та інших цінних речей.

Проаналізувавши способи вчинення крадіжок, правоохоронці зробили висновок, що «працюють» два різних крадія. Збігалися лише місця крадіжок – неохоронювані стоянки неподалік ринку. Всі потерпілі або приїздили за покупками, або відходили у власних справах до адмінбудівель центральної частини міста та залишали автомобілі. Всі викрадення скоювалися з машин, які не були обладнанні охоронними засобами.

Під час відпрацювання місць, де скоювалися крадіжки, оперативники затримали майже одночасно двох автомобільних крадіїв. Перший з них, 47-річний раніше судимий за крадіжки, спеціалізувався виключно по недорогих автомобілях: «Славутах», «Тавріях», «Жигулях». За допомогою звичайних ножиць відкривав замки та викрадав речі. Зловмисника затримали через дві години після чергової крадіжки, в нього вилучили і крадійський інструмент – заточені ножиці та маленький ножик. В подальшому правоохоронці встановили, що цей чоловік причетний до 8 подібних крадіжок. Зловмисник затриманий і поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Іншого злодія оперативники затримали в той час, коли він видивлявся чергову жертву. Затриманим виявився 33-річний раніше судимий саме за подібні крадіжки. Цей чоловік також здійснював крадіжки з автомобілів, які не були обладнані сигналізацією. Крадій заздалегідь приходив на стоянку, видивлявся ті автівки, власники яких не ставили їх на сигналізацію. Коли господарі відходили на певну відстань, чоловік брався за справу. За допомогою маленького ножика відкривав дверцята та викрадав цінні речі. Викрадене збував на ринках міста.

Анатолій Скрипка повідомив, що обидва затримані – особи, які вживають наркотичні засоби. За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років). Триває досудове розслідування.

Міліція звертається до всіх автовласників, не залишайте автомобілі без протиугонних засобів охорони на вулиці. В разі виявлення спроби проникнення до автомобіля, негайно повідомляти чергову частину по каналу «102».
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини