Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:48:27

Оздоровча кампанія 2017: активний відпочинок в англомовному середовищі

29.06.2017   10:50Агенцiя

З кожним роком розширюється мережа загальноосвітніх навчальних закладів України в міжнародному проекті «GoGlobal GoCamp». За результатами конкурсного відбору учасниками цього проекту стали 12 навчальних закладів Чернігівської області.

У рамках проекту до роботи з обдарованими школярами області долучилися англомовні волонтери. Цьогоріч можливість запросити волонтера-носія мови, з`явилася і в учнів та вчителів англійської мови Бахмацької школи №1. Своїми знаннями ділилася з дітьми філіппінка Еверлін Лабор Сабандон.

Протягом 3-х тижнів волонтерка разом з учнями брала участь у багатьох заходах за напрямком «Здоров`я та спорт» — проектах, квестах, екскурсіях, переглядах відеофільмів тощо.

Разом з учнями Еверлін вчилася ліпити вареники, робити суші, ходила на прогулянки містом. Запам’яталися гості екскурсії до Національного історико-культурного заповіднику «Гетьманська столиця» в Батурині та відвідування всеукраїнського фестивалю «Відродження українського села, його духовності і культури» в селі Піски на Бахмаччині. На згадку про Україну у волонтерки залишилося багато спільних фото, відео та українських сувенірів.

У роботі літньої англомовної школи на базі Вертіївської загальноосвітньої школи імені М.П. Кирпоноса взяв участь Грегорі Аймаро-Пермут. Волонтер закінчив історичний факультет університету Індіани. Проживає в Чикаго. Приїхав в Україну з метою популяризації англійської мови. Його предки родом із Прилук, тому він обрав навчальний заклад, розташований саме в Чернігівській області.

Волонтер-американець став активним учасником команди літньої школи. Він грав та працював разом з дітьми. За допомогою сервісу Google maps Грегорі провів віртуальну екскурсію вулицями рідного Чикаго, розповів про систему освіти в США та показав школи, в яких навчався, місця, де проводить вільний час з друзями, університет, де здобуває освіту.

Разом з учнями волонтер відвідав малу батьківщину своїх предків — м. Прилуки, історичні місця Чернігова, Ніжина, Батурина, здійснив екскурсію до національного історико-культурного заповідника «Качанівка».


За інформацією Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.