Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 04:40:17

На Чернігівщині за останні три роки не покарали жодного кривдника журналістів

15.09.2017   09:41Агенцiя

За останні три роки жодне кримінальне провадження відкрите по статтям пов’язаних зі злочинами проти журналістів та свободи слова не було передано до суду.

Такі дані 14 вересня з’ясувалися під час проведення круглого столу присвяченого стану розслідування справ проти журналістів та свободи слова в Чернігівській області.

Проведення публічних заходів приурочених до сумної події в житті України – 16 вересня - дню вбивства журналіста Георгія Гонгадзе,  були ініційовані ГО «Інститут масової інформації» по більшості обласних центрів України.

За інформацією озвученою заступницею  начальника слідчого управління ГУНП у Чернігівській області полковницею поліції Галиною Луговською, за останні три роки в реєстр досудових розслідувань було внесено 17 справ пов’язаних з журналістами. В основному, це події, які кваліфікувалися по 171 статті Кримінального кодексу – перешкоджання журналістській діяльності. В той же час, жодне з відкритих кримінальних проваджень не було передано до суду. Відповідно нікому не висувалося звинувачення та ніхто не був покараний.

Причин такої ситуації кілька. В одних випадках роками тривають слідчі дії і поліція не може або встановити винних, або знайти свідків для з’ясування обставин.

Часто справи просто закриваються слідчими з формулюванням : «за відсутністю складу злочину». Також, за словами, Галини Луговської, присутні випадки, коли прокуратура не погоджує поліції вручення підозри через недостатність, на думку прокурорів, доказової бази.

Присутні на засіданні «круглого столу» журналісти чернігівських видань констатували, що професія журналістів в області стає більш небезпечною, оскільки всі злочини проти журналістів залишаються непокараними.

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини