Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:51:55

У Количівській школі обладнають бомбосховище

16.08.2022   09:09Агенцiя

Завдяки підтримці Ukraine TrustChain аналітичний центр "Українська призма" придбав будматеріали для обладнання бомбосховища у Количівській школі Іванівської громади.

Допомога надається у рамках проєкту «Янголи Свободи».

Даний навчальний заклад є опорним, освіту у ньому здобувають близько 170 учнів з навколишніх сіл. Село Количівка понад місяць було на лінії вогню, у шкільному підвалі від бомбардувань ховалися понад 250 селян.

Школа значно постраждала, зокрема, прямим прильотом в кабінет директора в будівлі зірвало дах та вибило вікна. Нові склопакети та матеріали для ремонту даху навчальному закладу привезли волонтери, а громада своїми силами проводить роботи.

Проте, щоб відкритися 1 вересня, школі потрібне сховище. Всі матеріали для його ремонту та обладнання освітлення закупила «Українська призма» за пожертви від американських друзів. А працівники школи та батьки учнів уже розпочинають роботи та обіцяють закінчити до початку навчального року.

Також у планах «Української призми» придбання біотуалетів для сховищ Количівської, а також Іванівської та Анисівської шкіл Чернігівського району.

Волонтери висловлюють вдячність за сприяння у своїй діяльності Чернігівській ОВА, зокрема, першому заступнику голови Костянтину Мегему, та Іванівській сільській раді Чернігівського району.

- Сприяння Чернігівської ОВА полягає в координації волонтерських організацій для надання допомоги швидко саме там, де її нагально потребують, — зазначив Костянтин Мегем.


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації



Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини