Під час обстежень закладів освіти Держпродспоживслужба Чернігівщини звертає особливу увагу на організацію процесу харчування дітей
У громадах області тривають комісійні обстеження закладів освіти щодо їх підготовки до нового навчального року. Під час перевірок представники структурних підрозділів Держпродспоживслужби особливу увагу звертають на організацію харчування школярів та вихованців дитячих садків.
Фахівці Корюківського управління спільно з керівниками відділів освіти та органів місцевого самоврядування завершили обстеження загальноосвітніх і дошкільних закладів, розташованих на території Корюківської та Холминської громад. В цілому обстежено 25 об’єктів (13 шкіл, 8 дитсадків і 4 заклади позашкільної освіти).
Під час здійснення комісійних перевірок фахівці Держпродспоживслужби виявили ряд незначних недоліків в організації освітнього процесу, у зв’язку з чим керівникам відділів освіти було вручено відповідні рекомендаційні листи щодо усунення виявлених порушень. Проведено роз’яснювальну роботу з директорами, медичними працівниками, кухарями та обслуговуючим персоналом закладів освіти щодо виконання вимог нового Санітарного регламенту, Постанови №305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти і дитячих закладах оздоровлення і відпочинку». Персонал закладів поінформований про зміни до вказаного документа. Також під час обстежень обговорювалось питання необхідності введення в дію і застосування на харчоблоках постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
А спеціалісти Куликівського управління Держпродспоживслужби взяли участь у 19 комісійних обстеженнях закладів освіти.
Вони, зокрема, перевіряли дотримання вимог нового Санітарного регламенту, забезпечення навчальних закладів необхідним запасом миючих та дезінфікуючих засобів, технологічним і холодильним обладнанням, столовим та кухонним посудом, інвентарем, якісною питною водою.
Під час обстежень зверталась увага на державну реєстрацію потужностей, впровадження в закладах системи НАССР, на гігієнічні вимоги до приміщень, поводження з харчовими відходами, своєчасне проходження медичних оглядів, забезпечення санітарним одягом, перелік постачальників та контроль за ними.
Також проводилась роз’яснювальна робота з керівниками шкіл і дитячих садків, кухарями, медичними працівниками та обслуговуючим персоналом щодо впровадження норм та порядку організації харчування у закладах освіти, профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій.
Останні новини Чернігівщини
На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів 11:43
У листопаді на території області проведено комплекс робіт з видалення безхазяйних та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). За результатами заходів утилізовано понад 20 тонн отруйних речовин.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:40
Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.
Чернігів розширив соціальні послуги для сімей із дітьми завдяки проєкту ЮНІСЕФ 11:31
8 грудня в Чернігові відбулося засідання Координаційної ради з реалізації Стратегії забезпечення права кожної дитини на зростання в сімейному оточенні на 2024–2028 роки.
11 грудня: цей день в Україні і світі 09:22
День 1387 Російська агресія - Day 1387 Russian aggression