Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:41:19

Під час обстежень закладів освіти Держпродспоживслужба Чернігівщини звертає особливу увагу на організацію процесу харчування дітей

18.08.2021   09:39Агенцiя

У громадах області тривають комісійні обстеження закладів освіти щодо їх підготовки до нового навчального року. Під час перевірок представники структурних підрозділів Держпродспоживслужби особливу увагу звертають на організацію харчування школярів та вихованців дитячих садків.

Фахівці Корюківського управління спільно з керівниками відділів освіти та органів місцевого самоврядування завершили обстеження загальноосвітніх і дошкільних закладів, розташованих на території Корюківської та Холминської громад. В цілому обстежено 25 об’єктів (13 шкіл, 8 дитсадків і 4 заклади позашкільної освіти).

Під час здійснення комісійних перевірок фахівці Держпродспоживслужби виявили ряд незначних недоліків в організації освітнього процесу, у зв’язку з чим керівникам відділів освіти було вручено відповідні рекомендаційні листи щодо  усунення виявлених порушень. Проведено роз’яснювальну роботу з директорами, медичними працівниками, кухарями та обслуговуючим персоналом закладів освіти щодо виконання вимог нового Санітарного регламенту, Постанови №305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти і дитячих закладах оздоровлення і відпочинку». Персонал закладів поінформований про зміни до вказаного документа. Також під час обстежень обговорювалось питання необхідності введення в дію і застосування на харчоблоках постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

А спеціалісти Куликівського управління Держпродспоживслужби  взяли участь у 19 комісійних обстеженнях закладів освіти.

Вони, зокрема, перевіряли дотримання вимог нового Санітарного регламенту, забезпечення навчальних закладів необхідним запасом миючих та дезінфікуючих засобів, технологічним і холодильним обладнанням, столовим та кухонним посудом, інвентарем, якісною питною водою.

Під час обстежень зверталась увага на державну реєстрацію потужностей, впровадження в закладах системи НАССР,  на гігієнічні вимоги до приміщень, поводження з харчовими відходами, своєчасне проходження медичних оглядів, забезпечення санітарним одягом, перелік постачальників та контроль за ними.

Також проводилась роз’яснювальна робота з керівниками шкіл і дитячих садків, кухарями, медичними працівниками та обслуговуючим персоналом щодо впровадження норм та порядку організації харчування у закладах освіти, профілактики  харчових отруєнь та кишкових інфекцій.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини