Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:05:40

Непросто працювати в органах публічної влади

12.03.2021   12:15Агенцiя

Адже твоє життя, доходи, майно, правочини, які укладаєш, стають об‘єктами підзвітності.

Українське законодавство з питань декларування зобов‘язує посадовців до прозорості! І це не аби який інструмент для громадського контролю за діяльністю малих та великих владців!

І те, що цей інструмент збережено і відповідальність за недостовірне декларування відновлено, мене особисто надзвичайно тішить!

Бо спокуса зробити управлінські рішення кулуарними, доходи прихованими , буде завжди існувати, якщо не буде інструментів відкритості, прозорості і громадського контролю для влади всіх рівнів.

Тому цей і наступний тиждень присвячуємо процедурам електронного декларування.

Завдяки співпраці Програми U-LEAD з Європою з НАЗК України, оперуємо найсвіжішими роз‘ясненнями від цього органу запобігання корупції.

Цей тиждень в фокусі «молоді» громади, які були сформовані нещодавно.

Спектр практичних питань вражає своїм різноманіттям:  «Якщо я через OLX продала минулорічний гардероб, і отримала від покупців на свою картку кільканадцять тисяч гривень. Чи маю я декларувати їх?»

«Колега регулярно позичає готівку, а повертає мені кошти на мою зарплатну картку. Їх декларувати?»

«Свекруха працює за кордоном, регулярно надсилає чоловікові кошти банківськими переказами. Але він не хоче повідомлять мені ці суми. Як бути?»

«Моя дитина навчається в 10 класі, живе зі мною, постійно щось продає в інтернеті. Як це відобразити в моїй декларації?»

«Живемо в будинку бабусі чоловіка, бабусю забрала тітка чоловіка, в нас не має документів на будинок. Як задекларувати право на користування цією нерухомістю?»

«Якщо депутат невчасно подав або взагалі не подав декларацію, чи має голова або інша посадова особа місцевої ради це перевіряти і повідомляти НАЗК?»
І ще десятки дуже цікавих питань від наших учасників.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини