Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:24:34

Освітяни Чернігівщини в черговий раз зібралися на тренінг

08.11.2018   13:40Агенцiя

Якісно управляти освітою та як сформувати дієву освітню мережу у об'єднаній територіальній громаді. Про це мова йшла на тренінгу «Актуальні питання управління освітою в ОТГ», організованому Чернігівським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

З освітянами працювали експерти: Іван Лукеря, експерт реанімаційного пакету реформ та координатор Центрального офісу реформ; Сергій Дятленко, експерт з освіти Центрального офісу реформ; Оксана Руда – експерт проектного офісу секторальної децентралізації, Ірина Когут – радниця Програми "U-LEAD з Європою".

Традиційно на початку навчання Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС, привітала учасників та наголосила на тому, що дуже важливо розуміти суть реформи децентралізації та зміни, які відбуваються у житті людей в результаті цієї реформи. "Сьогодні Чернігівщина вийшла на перше місце серед інших областей за попередніми результатами Моніторингу щодо процесу децентралізації та реформування місцевого самоврядування, який щомісяця здійснює Мінрегіон. А, отже, це означає, що нам з Вами потрібно ще більше працювати над реалізацією завдань реформи місцевого самоврядування, а також секторальних - освітньої та медичної - реформ, які тісно пов'язані між собою", - зазначила директор.

В ході тренінгу учасники розглянули такі теми: формування спроможної освітньої мережі в ОТГ та чинників, які впливають на цей процес. Обговорили практики розвитку школи, які дають швидкий результат, формування педагогічного колективу для надання якісних освітніх послуг та інші. Також учасники навчання ознайомилися із методика формування спроможної освітньої мережі в ОТГ та обговрили практичні моменти її реалізації.

Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини