Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:36:47

Учні та студенти ПТУ, коледжів та технікумів готуються уперше здавати ЗНО. ВІДЕО

08.11.2017   11:44Агенцiя

Усі на рівних. У 2018 році державний іспит з української мови на отримання атестата про повну загальну середню освіту однаковий для усіх. Що випускники шкіл, що ПТУ, коледжів та технікумів, пройдуть через ЗНО. Дата проходження тесту з української вже відома.

24 травня 2018 року проходитиме зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, яке одночасно буде зараховуватись як державна підсумкова атестація на здобуття повної загальної середньої освіти. Уперше на рівні з одинадцятикласниками ЗНО з української здаватимуть і учні профтехучилищ та студенти вищів 1-го-2-го рівня акредитації (тобто коледжів та технікумів).

Підготовка так званих «передвищих» навчальних закладів до новацій триває. Іде роз’яснювальна робота і як серед директорів ПТУ, коледжів та технікумів, так і їхніх викладачів української мови.

Близько двох сотень студентів-другокурсників Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу у 2018 році вперше складатимуть державну підсумкову атестацію з української мови у формі ЗНО. До таких змін у закладі готувалися, каже виконуюча обов’язки директора Юлія Шакура.

Це вже не новина, що тест складається з двох частин – мови та літератури. Як державна підсумкова атестація будуть оцінюватися лише завдання, що стосуються предмету «Українська мова». Хто не збирається вступати до вишу у 18-му році, має право не давати відповіді на абсолютно усі завдання тестового зошита, але відповідно і отримає менше по 200-бальній шкалі. Результат ЗНО дійсний три роки.

Незакритим лишається питання де проходитиме тестування, як організувати під’їзд учнів. Збільшиться кількість учасників ЗНО з української мови та літератури, відповідно і більше потрібно пунктів тестування. За словами Лариси Сакаєвої, тепер  ПТУ, коледжі та технікуми області залучатимуть до мережі пунктів тестування. Але спочатку вивчать їхні можливості.
" frameborder="0" allowfullscreen>

Останні новини Чернігівщини

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION