Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:49:24

Мистецька освіта як свято

10.06.2017   19:03Агенцiя

Початок червня ознаменувався для творчої молоді Чернігівського національного педагогічного університету унікальною подією – виїзною Школою молодого соціального актора, яка відбулася на базі Освітнього будинку прав людини у с. Количівка.

Організатори – ГО «Жменя» у рамках культурного проекту «Соціальний театр – мода на добре мистецтво» за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні створили умови для проведення дуже насиченої програми. 

Навчальна програма розрахована на акторів студентського соціального театру «EX LIBRIS», які вже упродовж проектного часу поставили 2 вистави (лірико-епічну драму про життя і творчість О.Довженка та казку-ігротеку «Червона Шапочка і музичний вовк» для 100 дітей-сиріт Чернігівської області, яких обласний відділ Служби сім’ї та молоді організував на святкову програму 1 червня).

Під час виїзної школи молодь здобувала теоретичні знання з арт-терапії та вчилася їх впроваджувати в інклюзивній освіті (тренер – Олена Трубенок, ГО «Голос батьків»), відомості з історії української сценографії (лектор  – кандидат мистецтвознавства,  Олена Пономаревська, заступник директора Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана). 

Тренінг з хореографії було побудовано Олександром Овчинніковим так, щоб охопити і європейську ( вальс), і латиноамериканську ( румба) складові.

Дуже корисним виявився тренінг з анімації, адже Софія Аксюта зуміла показати і навчити дитячим іграм для різних вікових груп, правильно розподіляти час, тримати увагу  групи на аніматорі.

Ексклюзивними виявилися думки з приводу розвитку сучасної режисури як ідейної основи театрального мистецтва молодого чернігівського режисера Євгена Сидоренка, який провів творчу зустріч з аматорським колективом та показав майстер-клас з  основ координації рухів акторів.

Дуже насиченими та емоційно піднесеними були заняття Євгенія Бондаря, актора Чернігівського обласного українського академічного театру імені Т.Г. Шевченка з акторської майстерності та сценічної пластики.

Професійний актор знайшов ключ до більшості сердець через тренінги, у яких команди малювали звуками картини та ставили сіквели і пріквели до класичних живописних полотен.

Додатковими опціями стали заняття з історії костюму та історії музики від Анатолія Новака. Художній керівник театру, доцент кафедри філософії та культурології ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка Марина Каранда не залишила своїх вихованців навіть у вільний від тренерів час, організувавши на виїзді літературно-музичний вечір, де інтелектуальна молодь писала вірші-буріме, вгадувала пісні за окремими рядками, перекладала з іноземних мов імена своїх товаришів, складала біографії хенд-мейдним персонажам, розвивала асоціативне мислення, збагачувала мистецтвознавчу лексику та дивилася фільм про великого творця музичного театру – Вольфганга Амадея Моцарта. 

Мистецька освіта у виїзній Школі молодого соціального актора стала справжнім святом для трьох десятків студентів, що обрали для себе театр «EX LIBRIS» творчою справою.

До теми: Соціальний театр мандрує Чернігівщиною

"60 кавових зерен та 1 струна" в художньому музеї

Прес-служба ЧММГО "ММЦ "Жменя"

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.