Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:27:05

Що роботодавці пропонують студентам? ВІДЕО

03.11.2016   09:12Агенцiя

Працювати у Чернігові чи шукати заробіток за кордоном? Для чернігівських студентів влаштували ярмарок професій, аби ті змогли в додаток до навчання мати змогу працювати.

У Чернігівському національному педагогічному університеті свою діяльність презентували 10 роботодавців. Гнучкий графік, можливість стажування та стабільний заробіток – цим заохочували молодь до роботи. Та чи задовольняють створені роботодавцями умови студентів?

У Чернігівському національному педагогічному університеті щороку представляють ярмарок професій. Метою заходу є допомогти студентській молоді знайти роботу до душі. Зі своєю діяльністю молодь знайомило близько 10 компаній, представлених у Чернігові. Напрямки різні – від IT-технологій, менеджменту та фінансування до викладача, оператора концентру, військового. Найбільш перспективною сферою наразі залишаються IT-технології. На ярмарку свої послуги представляло дві різні закордонні IT-компанії, які відкривають свої філії у Чернігові. Роботодавці пропонують стажування для молодих спеціалістів, а також намагаються створити для них гідні умови праці.

Аксель Нордфельц, представник шведсько-української IT-школи: «Ми презентуємо свою IT-школу. Ця школа шведська, скоро відкриємося у Чернігові. Ми вже працюємо в декількох містах України. Навчаємо з нуля людей програмуванню у різних напрямках IT».

Неабиякою популярністю наразі користується і служба за контрактом у Збройних Силах України. Військовослужбовці кажуть, у зв’язку із складною ситуацією в країні,  необхідність у молодих кадрах зросла. Заохочують студентів  високою заробітною платою.

Оксана Зеляк, військовослужбовець: «Можна перевестись на заочне відділення і при цьому мати роботу. На сьогодні Збройні Сили не погано фінансуються. І є можливість кар’єрного росту».

Більшість студентів якщо і знаходять роботу, то лише у вільний від навчання час. Саме тому основною умовою для роботодавців на ярмарку було створення спеціального графіку роботи. Також враховували і пропозиції студентів стосовно зарплатні.

Ірина Симонова, директор Молодіжного центру праці при департаменті сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації: «Більшість студентів під час опитування зазначили, що нижче 3-3,5 тисяч їм не пропонувати. Ринок заробітної плати Чернігова не сильно високий. І це вони розрахували кошти, яких їм має вистачити на транспорт, на оплату послуг комунальних, на харчі. І це реальна вимога».

Як правило, кажуть організатори, більше половини студентів таки знаходять собі роботу. Для них це не лише гарант фінансової стабільності, а й досвід, який напрацюється до закінчення вузу. Та все ж, зазвичай, заробітна плата на підприємствах не часто задовольняє молодих робітників, а тому частина молоді змушена навіть шукати заробітку за кордоном.  

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.