Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 13:05:59

Чи покращить енергозбереження майбутнє, обговорювали учні ліцею для обдарованої сільської молоді. ФОТО

12.11.2015   12:12Агенцiя

- Цей захід присвячений всесвітньому дню енергозбереження, який був заснований в 2008 році. Ми долучаємося до святкування самі та заохочуємо молодь, - розповіла місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

За словами Наталії нашу країну енерго-ефективною назвати дуже важко і ті темпи використання вичерпних ресурсів залишать нашим дітям і унукам величезну проблему. Саме тому Громадянська мережа ОПОРАзокрема координаторНаталія Висіканець проводять інтерактивні дискусії і пояснюють молоді, що треба робити щоб економити гроші та енергію.

- Ми також проводимо подібні заходи і для дорослих. Для них згодом теж проходитиме зустріч, а саме 16 листопада у міському центі зайнятості, а 20 – в обласному. Там буде дещо інша тематика але не менш цікава. Говоритимемо про створення ОСББ, енергоефективність в побуті та програми підтримки засобів ефективності, - зазначила Наталія Висіканець.

В педагогічному ліцеї це перша подібна зустріч. Але у цьому закладі молодь дбає про енергоефективність.

- У нас є компанія, яка знімає покази лічильників в ліцеї та гуртожитку, - розповів ліцеїст Олексій Черняк. Ми знаємо, що треба економити світло і намагаємося вимикати його, як виходимо з приміщення.
- З 9 по 14 листопада в ліцеї проходить тиждень енергозбереження, - зазначила педагог-організатор обласного педагогічного ліцею Антоніна Федорченко.

- Протягом тижня працює енергетичний патруль, який знімає показники з лічильників і слідкує за водоспоживанням. Особливу увагу з водою вони приділять гуртожитку бо є учні, які забувають закрити кран. Також по лілейному радіо транслюються інформ хвилинки про енергозбереження і збираємо використанні батарейки та акумулятори, - розповіла Антоніна.

Під час активної дискусії ліцеїсти переглядали різні ролики з неймовірними винаходами, які допомагають зберігати енергію і гроші. Пройшли тест на скільки вони вміють зберігати енергію. Також по завершенню заходу ліцеїсти отримали подарунок від Громадянської мережі ОПОРА з яким вони в ігровій формі зможуть вчитися економити.

 

Альона Шепіда

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.