Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 15 травня, 21:01:17

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

29.04.2024   10:39Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

МНС

МНС


Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

9 вибухів зі ствольної артилерії  біля н.п. Прогрес Новгород-Сіверського району.

7 вибухів з міномету 120 мм  біля н.п. Єліне Корюківського району.

3 вибухи з міномету 120 мм  біля н.п. Леонівка Новгород-Сіверського району.

6 вибухів зі ствольної артилерії  біля н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району.

5 вибухів з РСЗВ  біля н.п. Грем'яч Новгород-Сіверського району.

2 вибухи, скид ВНП з БпЛА  біля н.п. Єліне Корюківського району.

4 вибухи з міномету 120 мм  біля н.п. Заріччя Новгород-Сіверського району.

6 вибухів з міномету 120 мм  біля н.п. Леонівка Новгород-Сіверського району.

7 вибухів з міномету 120 мм  біля н.п. Луб'яне Новгород-Сіверського району.

4 вибухи з міномету 120 мм  біля н.п. Грем'яч Новгород-Сіверського району.

5 вибухів з міномету 120 мм  біля н.п. Заріччя Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення –  :

Внаслідок бойових дій знеструмлені 11 ЛЕП 10 кВ (з них 9 частково),  75 трансформаторних підстанцій, 31 населений пункт (з них 5 частково). Без електропостачання залишаються 1789 абонентів.

Загибель на водних об’єктах – 1:

У р. Десна в районі с. Ушня  Корюківського району (Менська ТГ) о 08 год. 40 хв. 28 квітня виявлено тіло громадянина 1955 року народження, мешканця даного населеного пункту.  Обставини події - встановлюються.

Пожежі – 2:

пожежі в житловому секторі – 1:

- в с. Яблунівка Ніжинського району (Носівська ТГ) по  провулку Колгоспному, 3 о 17 год. 38 хв. 28 квітня сталася пожежа господарської будівлі (4х7 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено конструктивні елементи стін, майно. Причина, збиток - встановлюються.  

пожежі сухої трави та сміття –1 :

- в смт Сосниця Корюківського району (Сосницька ТГ)  біля вул. Вишневій о 21 год. 08 хв. 28 квітня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 1 га. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи 1 раз залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 1 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено 52823 ВНП).
Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

Внаслідок коливання рівнів води на річках області, порушене (ускладнене) транспортне сполучення з 19 населеними пунктами в окремих районах (Новгород-Сіверський - 4, Корюківський - 13, Ніжинський - 2), в 4 населених пунктах ускладнене транспортне сполучення з 68 домоволодіннями (Новгород-Сіверський - 1/21, Корюківський - 2/19, Чернігівський - 1/28).

р. Дніпро

с-ще Радуль (Ріпкинська ТГ) Чернігівського району - перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 80 м, глибина до 48 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

р. Десна

Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району - через затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 70 м, рівень води до 111 см), тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне);

Коропська ТГ Новгород-Сіверського району - через затоплення ґрунтової дороги Короп - Лиса Гора (ділянка довжиною до 20 м, рівень води до 20 см), ускладнене транспортне сполучення з с. Лиса Гора;

с-ще Короп (Коропська ТГ) Новгород-Сіверського району - перелито  проїжджу частину вул. Лугова (ділянка довжиною до 20 м, глибина до 16 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано;

Сосницька ТГ Корюківського району - призупинено функціонування паромної переправи у напрямку с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район);

Сосницька ТГ Корюківського району - через затоплення автодороги місцевого значення Сосниця-Шаповалівка (ділянка довжиною до 45 м, глибина до 50 см), порушене пряме транспортне сполучення з 6 населеними пунктами громади (с. Велике Устя, с. Долинське, с. Бутівка, с. Старобутівка, с. Бондарівка, с. Польове);

с. Мале Устя (Сосницька ТГ) Корюківського району - перелито проїжджу частину вул. Лугова (ділянка довжиною до 20 м, глибина до 50 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано;

с. Якличі (Сосницька ТГ) Корюківського району  - перелито  проїжджу частину вул. Придеснянської (ділянка довжиною до 15 м, глибина до 55 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано;

Менська ТГ Корюківського району - через затоплення ґрунтової дороги Остапівка-Овчарівка (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 63 см), порушене транспортне сполучення з с. Овчарівка;

Менська ТГ Корюківського району - через затоплення під’їзних шляхів, порушене транспортне сполучення з с. Луки;

Менська ТГ Корюківського району - через затоплення ґрунтової дороги Остапівка-Куковицьке (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 63 см), порушене транспортне сполучення з с. Куковицьке;

Комарівська ТГ Ніжинського району - ускладнене транспортне сполучення ґрунтовою дорогою з 2 населеними пунктами громади (с. Ворона, с. Березівка).

Спільно з органами місцевої влади в м. Новгород-Сіверський організовано роботу мобільного посту для надання допомоги населенню (від ГУ ДСНС в області залучені 1 чоловік особового складу, 1 човен). Протягом доби надано допомогу 14 особам (з початку робіт -  1145 особам, з яких 83 дитини).

Загалом з початку робіт, через підтоплені ділянки перевезено 1634 особи, з яких 131 дитина, доставлено 510 л питної води, 846 кг продуктів харчування та товарів першої необхідності.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища:

29-30 квітня на р. Дніпро в межах Чернігівської області утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл  водами р. Сож та р. Дніпро у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

Внаслідок  продовження підвищення рівнів  води  та утримання їх на високих позначках, на р. Десна та її притоці р. Снов триватиме  затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському та Ніжинському районах (І рівень небезпеки – жовтий);  у Корюківському та Чернігівському районах області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 28 квітня по 20 годину 29 квітня очікується невелика хмарність,  без опадів. Вітер північно-східний 7-12 м/с. Температура по області вночі 3-8º, вдень 17-22º тепла. По м. Чернігову  очікується температура вночі 5-7º, вдень 18-20º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Чернігів зміцнюватиме фортифікаційні споруди довкола міста

Чернігів зміцнюватиме фортифікаційні споруди довкола міста 16:33

На питаннях підтримки військових та посилення оборонних споруд довкола міста була зосереджена сьогоднішня загальноміська нарада. В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що буде продовжено зміцнення військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд довкола міста. Важливість цих робіт – спільна позиція військових та Чернігівської міської ради.

На шляху до вдосконалення соцпослуг: досягнення та перспективи Чернігівщини від участі у проєкті Програми розвитку ООН 14:28

Його результати, а зокрема позитивні зміни у розвитку соцпослуг в громадах Чернігівщини, обговорили сьогодні на регіональній конференції в обласному центрі.

На відновлення Михайло-Коцюбинського ліцею буде спрямовано 64 млн грн 14:26

Відповідне рішення уряд ухвалив наприкінці минулого тижня. Кошти зібрані через платформу UNITED24 в межах благодійного футбольного матчу Game4Ukraine, який організували в Лондоні амбасадори цієї платформи Андрій Шевченко та Олександр Зінченко. Гроші надійшли на рахунок, відкритий Міністерством освіти і науки в Національному банку.

«Армія відновлення»: втричі більше направлень видано на суспільно корисні роботи 14:22

Такий висновок зробили фахівці служби зайнятості за підсумками роботи протягом січня-квітня 2024 року. За цей період в області видано більше 4 тисяч направлень на суспільно корисні роботи.

Мобінг: природа дискримінації на робочому місці

Мобінг: природа дискримінації на робочому місці 12:02

Однією з дискримінаційних дій під час виконання трудових обов’язків є мобінг, простими словами – цькування. З поняттям мобінгу та як його розпізнати, розбираємося разом у матеріалі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.