Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:27:01

Платникам Чернігівщини – про податковий компроміс

17.02.2015   07:53Агенцiя

Платники податків Чернігівщини активно цікавляться змінами у податковому законодавстві, адже розуміння необхідності проведення реформ важливо для розвитку економіки.

Змістовними заходами для платників ПДВ та податку на прибуток  стали  три безкоштовні кущові  семінари з питань  застосування процедури податкового компромісу, які відбулися на базі ДПІ у м. Чернігові, Ніжинської та Прилуцької ОДПІ за участі провідних фахівців  Головного управління ДФС у Чернігівській області.

На семінарі в ДПІ у м.Чернігові 12 лютого зустрілися платники ПДВ та податку на прибуток Чернігівської, Менської та Корюківської ОДПІ, ДПІ у Ріпкинському районі та Городнянському районі, щоб дізнатися про основні аспекти податкової реформи. Неабияку зацікавленість щодо можливості скористатися податковим компромісом та запровадженням системи електронного адміністрування податку на додану вартість виявили платники Прилуцької та Варвинської ОДПІ.  На семінарі 13 лютого, що відбувся на базі  Прилуцької   ОДПІ, навіть знадобилися додаткові стільці, щоб розмістити у залі всіх бажаючих. Аналогічний семінар відбувся й у Ніжині для платників Ніжинської та Козелецької ОДПІ.

Особливий інтерес у присутніх викликав виступ начальника управління податкового та митного аудиту Євгенія Шульги, який повідомив  про механізми і терміни застосування податкового компромісу та мету його впровадження. Відтепер бізнес має законний механізм податкового компромісу з державою, який дозволяє платникам уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року.

«При застосуванні процедури податкового компромісу платник має сплатити 5% від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов’язань. При цьому інші 95% такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться. Крім того, посадові особи платника податків звільняються від будь-яких видів юридичної відповідальності.», - акцентував Євгеній Шульга.

Жваве обговорення у присутніх викликала тема  електронного адміністрування податку на додану вартість, про яку розповіла начальник відділу контролю за декларуванням податку на додану вартість управління оподаткування юридичних осіб Валентина Друцька.

Вона відмітила, що починаючи з 1 січня 2015року, всі податкові накладні та розрахунки коригування до них складаються платниками податку виключно в електронній формі. Також з 1 лютого 2015 року обов’язковій реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних підлягають всі податкові накладні та розрахунки коригування до них, складені починаючи з 1 лютого 2015 року, в тому числі податкові накладні, складені за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування, а також податкові накладні, що не надаються покупцю, незалежно від суми ПДВ, вказаній в такій податковій накладній.

Особливості декларування  податку на прибуток  за 2014 рік, сплату авансових внесків у 2015 році та 1 півріччі 2016 року висвітлила начальник відділу податку на прибуток управління оподаткування юридичних осіб Тамара Пищур. У 2015 році платникам податку на прибуток податкові декларації за звітний 2014 рік необхідно подавати протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, а саме не пізніше 2 березня 2015 року. Для подання декларації з податку на прибуток починаючи з декларації за 2015 рік встановлено новий строк – до 1 червня року, наступного за звітним (податковим) роком.

Приємно відзначити зацікавленість присутніх платників податків у обговоренні податкового законодавства, які озвучити велику кількість запитань та отримали на них вичерпні відповіді.
Підводячи підсумок, фахівці Головного управління ДФС у Чернігівській області відмітили, що і надалі будуть вести широку роз’яснювальну роботу серед платників  з питань реформування податкової системи.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини