Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:13:48

"Тиждень відділу соціально-профілактичної роботи" в клубах за місцем проживання

09.12.2013   14:54Агенцiя

З 25 листопада по 10 грудня в Україні проводиться Міжнародна акція «16 днів проти ґендерного насильства». Ця міжнародна кампанія започаткована у 1991 році першим Інститутом жіночого глобального лідерства. Вона з року в рік стає масштабнішою і має велику кількість прихильників, адже питання подолання ґендерних стереотипів, відродження родинного затишку, встановлення миру та злагоди у сім’ях ніколи не втратять своєї актуальності.

Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання також приєднався до акції. Цій актуальній темі був присвячений «Тиждень відділу соціально-профілактичної роботи» в клубах за місцем проживання.

Відділ соціально-профілактичної роботи, який є структурним підрозділом Центру, в силу особливостей своєї діяльності – соціально-педагогічна та психологічна просвіта, профілактика і консультування – не міг лишитись осторонь важливих проблем, до яких привертає увагу акція «16 днів проти ґендерного насильства».

Протягом тижня проведена інформаційна кампанія серед вихованців клубів шляхом оформлення інформаційних куточків, які відображали основні важливі події акції, підвищували обізнаність вихованців з проблеми насильства, дотримання прав людини.

Крім того, серед вихованців клубів був оголошений конкурс стіннівок, буклетів, колажів на профілактичну тематику «Дій заради життя!». Фінальна виставка конкурсних робіт відбулась 5 грудня в приміщені відділу соціально-профілактичної роботи, де всі бажаючі могли ознайомитись з роботами. А напередодні проведено тренінг для педагогів-організаторів клубів за місцем проживання «Насильство та його прояви у дитячому середовищі». Педагоги мали змогу актуалізувати та систематизувати свої знання з теми, поділитися власним педагогічним досвідом, дізнатися про психологічні аспекти здійснення насильства в дитячому середовищі.

Минулого тижня також організовано тематичну зустріч вихованців-представників клубів за місцем проживання, ключовий девіз якої «Всі ми різні, але рівні!». Учасники мали можливість в дружньому колі переглянути тематичні відеоролики, отримати інформацію та обмінятися думками з питань ґендерної рівності, стереотипів, ґендерних ролей і норм поведінки в нашому суспільстві. Деякі питання викликали справжню дискусію серед учасників зустрічі, зокрема, вплив статі на вибір професії.

Другою частиною зустрічі стала акція «Світ великих сердець». Кожен учасник отримав частину пазлу, на якій міг творчо відобразити своє ставлення, думки та емоції пов’язані з тематикою тижня. У розпорядженні вихованців було різноманіття канцелярського приладдя і власна фантазія. Після завершення оформлення частин пазлу, учасники акції склали велике серце з 16 частин – саме стільки днів триває акція проти ґендерного насильства і стільки клубів за місцем проживання брали участь в проведенні тематичного тижня. Кожна з частин серця символізувала цінність і унікальність кожного, як особистості, як члена суспільства. Поєднання всіх частин пазлу в одне велике серце символізувало силу єдності, підтримку один одного.

Акція стала фінальною крапкою в проведенні тематичного тижня відділу соціально-профілактичної роботи в клубах за місцем проживання. Сподіваємося, що цей тиждень ще на один крок зробив нас ближчими до рівних прав і можливостей людини в українському суспільстві незалежно від її статі, віку, здоров'я.


За інформацією комунального закладу «Позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.