Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:13:28

Засідання навчально-методичної ради

26.01.2013   12:49

Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулося 25 січня. На ньому підбивалися підсумки роботи в 2012 р. та обговорювались основні напрями діяльності на 2013 рік.

Керівник закладу Володимир Бойко розповів присутнім про роботу Центру у минулому році та оприлюднив низку досягнутих показників, а саме з врахуванням всіх категорій слухачів та форм навчань загальне число випускників 2012 р. склало 5396, що є найбільшим показником за весь час роботи Центру. Таке збільшення пояснюється, насамперед, тим, що протягом року заклад виконував не лише план-графік, затверджений спільним розпорядженням голови облдержадміністрації та голови обласної ради, але й завдання Національного агентства України з питань державної служби стосовно підвищення кваліфікації з питань нового антикорупційного законодавства та нового законодавства про державну службу.

Реалізуючи свої статутні завдання Центр також співпрацював з українськими та міжнародними організаціями, громадськими формуваннями – Національною академією державного управління при Президентові України, Київським представництвом Інституту Кеннана, Інститутом законодавства Верховної Ради України, фондом Ганнса Зайделя, Сіверським інститутом регіональних досліджень, програмою співпраці “НАТО-Україна”, Брянським філіалом РАНХіГС при Президентові Російської федерації, Центром українських досліджень Інституту Європи РАН та іншими.

2012 року Центр розпочав створення бази відео-виступів: записано та оприлюднено в Інтернеті двадцять чотири відео-лекції, виступи фахівців-практиків з органів державної влади та місцевого самоврядування, науковців, викладачів вузів з актуальних питань державного управління, історії, політології тощо. Розроблено виставку плакатів “З історії адміністративно-територіального устрою Чернігово-Сіверщини” та проведено (спільно з Сіверським інститутом) науково-практичну конференцію “Розумовські зустрічі”

У листопаді 2012 року Центр став суб’єктом видавничої справи, був внесений до державного реєстру видавців, виробників і розповсюджувачів видавничої продукції та розпочав видавничу справу.

Протягом 2012 р. Центр, в цілому, виконав завдання щодо розробки навчальних програм, підготував до друку та видав 31 назви навчально-методичних збірників та посібників.

До викладання в Центрі вдалося залучити низку відомих фахівців, в тому числі – викладачів з інших областей України і закордонних.

Зі співдоповідями виступили: заступник директора Центру Петро Підгайний, учений секретар Людмила Чабак, начальник навчально-методичного відділу Наталія Коваленко, завідувач сектору інформаційно-комп’ютерного забезпечення Артем Кошма.

В обговоренні взяли участь члени навчально-методичної ради Центру: Сергій Лепявко – професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, доктор історичних наук; Ірина Протченко – директор Чернігівського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Дмитро Никоненко – в.о. начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, доктор історичних наук; Володимир Бобруйко – заступник начальника головного управління юстиції в Чернігівській області; Юрій Ткач – заступник начальника управління культури Чернігівської міської ради; Сергій Бутко – науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті; Ігор Пузан – завідувач сектору взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю головного управління Держкомзему в Чернігівській області.

Ірина Протченко відзначила, що діяльність Центру заслуговує на схвальну оцінку і внесла пропозицію щодо збільшення відсотку тренінгової складової в навчальному процесі.

Ірина Галайко відзначила плідну співпрацю між Центром і управлінням державної служби Головдержслужби України в області. Вона зазначила, що на базі Центру за 2012 рік проведено близько 90-та спільних заходів, більшість яких матимуть продовження в поточному році.

Ігор Пузан схвалив практику проведення виїзних семінарів-тренінгів та їх методичного забезпечення та вніс пропозицію щодо розширення навчання депутатів місцевих рад.

Володимир Бобруйко висловив надію на подальшу співпрацю Головного управління юстиції в області в питаннях підвищення кваліфікації працівників управління з Центром.

Дмитро Никоненко зазначив, що важливе значення в розвитку Центру має впровадження нових комп’ютерно-інформаційних технологій. Організаційне, методичне, технічне забезпечення навчального процесу в закладі поставлено на високий рівень.

Сергій Лепявко підкреслив, що незважаючи на всі складнощі, як на місцевому так і на державному рівні, Центр виконує поставлені завдання та розвивається.

Всі присутні на засіданні ради висловили подяку за високий професіоналізм колективу, постійне бажання вдосконалювати свою роботу, а також визнали готовність у подальшій плідній і активній співпраці.

Після доповідей і обговорення, а також з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій навчально-методична рада схвалила проект рішення, позитивно оцінивши роботу Центру в 2012 р. та відзначивши: заклад належним чином виконує поставлені перед ним завдання щодо надання послуг з післядипломної освіти державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.