Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:54:31

Івано-Франківськ подарував книги Чернігівщині

30.05.2022   08:50Агенцiя

26 травня Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка отримала у подарунок близько 2000 примірників українськомовних книг, які зібрала громада Івано-Франківська.

Подарована література поповнить фонд нашої бібліотеки, а також книгозбірень Чернігівщини, що постраждали від злочинних дій російських окупантів.

Книги привіз особисто ініціатор доброї справи – директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослав Коретчук. Їх із вдячністю прийняли бібліотекарі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка.

У Івано-Франківську організували акцію зі збору літератури для мешканців тих регіонів нашої держави, де внаслідок воєнного вторгнення пошкоджено або знищено бібліотеки та їх фонди. Як зазначає Ярослав Коретчук, напевно, рашисти бояться українських книг, тому вилучають їх (переважно історичні видання, а також художню літературу, зокрема книги сучасних публіцистів, поетів, які не вписуються в ідеологію «русского мира») і просто спалюють!

Збір книг вирішили організувати в закладі, що його очолює пан Ярослав. До доброчинної ініціативи долучилися, зокрема, працівники міського об’єднання «Просвіта». Його керівниця Марія Гуцол разом із колегами зібрала книжки з власних колекцій, аби підтримати книгозбірні Чернігівщини. Це насамперед видання з історії України, написані ще в 1993 році, а також твори українських письменників та книги, що стосуються подій нашого часу. Учасниками акції стали й місцеві видавництва, письменники та мешканці міста.

Ініціативу івано-франківців радо підтримала директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко. Вона вважає, що Чернігівщина потребує допомоги для відновлення бібліотечних фондів.  Адже загарбники накоїли тут багато лиха. Пошкоджено будівлю Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, через що постраждала частина майна, а обласну бібліотеку для юнацтва повністю знищено. У громадах на території області російські зайди руйнували приміщення бібліотек та спалювали книжки й документи. Там, де книгозбірні знищені, є потреба у відновленні фондів і наповненні їх саме українською та українськомовною літературою. Звичайно, в першу чергу книги отримають бібліотеки, які постраждали найбільше, щоб люди якнайшвидше одержали доступ до інформації та друкованого слова.

Щиро дякуємо івано-франківцям за підтримку й подарунки! Нехай їхні турбота і щедрість повернуться сторицею! Україну не здолати! Перемога буде за нами!

За додатковою інформацією звертатися:
Світлана СУСЛЕНКО, бібліотекар відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів;
Олена ПОПОВИЧ, завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка;
тел. 0988952893
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини