Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:45:28

У Чернігові росіяни гатили навмання, не маючи поняття, що вони знищують – Ткаченко У Чернігові росіяни гатили навмання, не маючи поняття, що вони знищують – Ткаченко

11.04.2022   13:41Агенцiя

Росіяни у Чернігові обстрілювали все, що бачили, не маючи жодного поняття, що вони знищують – житловий будинок чи історичну пам’ятку.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю під час національного телемарафону, передає Укрінформ.

«Я не випадково поїхав в Чернігів, тому що місто було практично місяць в оточенні. Враження жахливі, тому що на в’їзді тебе очікують зруйновані будівлі місцевих мешканців, так само, як і в центрі. Це далося взнаки, в тому числі, на об’єктах культурної спадщини, які були пошкоджені. Так, храм ХІ століття - це місце, звідки починалася історія нашої країни. У росіян немає жодного поняття, куди вони палять – або по будинках, або по кінотеатру, який стоїть в центрі міста, або це будинок бібліотеки – пам’ятка місцевого значення. Я вже не кажу про історичні будівлі національного значення», - зазначив Такченко.

Водночас він додав, що побачив в очах людей радість від того, що хтось до них приїхав, і це - спілкування, яке надихає.

«В очах можна побачити те, що люди пропускали через себе цю війну. І нам важливо підтримувати всіх, кого звільнила зараз українська армія. Саме тому мені важливо було туди заїхати», - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, після поїздки до Чернігова 7 квітня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив про понад 20 зафіксованих злочинів проти культурної спадщини в цьому місті.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.