Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:21:09

"60 кавових зерен та 1 струна" в художньому музеї

07.02.2017   09:50Агенцiя

Цього засніженого суботнього дня в Галаганівський залі художнього музею ім.Григорія Галагана був повний аншлаг.

Переглянути благодійну виставу «60 кавових зерен та 1 струна» студентського соціального театру «EX LIBRIS» прийшли студенти Чернігівського національного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка, старшокласники гімназії №31, відвідувачі безкоштовних курсів української мови та інші шанувальники Мельпомени.

Вистава присвячена двом велетам класичної музики- німецькому композитору і піаністу, останньому представнику «віденської класичної школи» Людвігу ван Бетховену (1770-1827) та італійському скрипалю-віртуозу, композитору, під впливом творчості якого відбувався розвиток скрипкового мистецтва наступних епох Нікколо Паганіні(1782-1840). Драматичну адаптацію біографій Бетховена та Паганіні, які ніколи не зустрічалися в реальному житті, виконала художній керівник театру, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та культурології Чернігівського національного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка Марина Каранда. Завдяки її режисурі виства вийшла короткою(1год), змістовною, насиченою подіями і персонажами. Глядачі мали змогу в художній інтерпретації ознайомитися з творчим (і не тільки) життям композиторів та їх оточенням, почути уривки з багатьох відомих музичних творів. До речі, постановка та музичне рішення спектаклю здійснене випускником історичного факультету Анатолієм Новаком.

17 акторів (а це студенти різних курсів та спеціальностей педуніверситету) з натхненням виконували ролі славетних композиторів, їх учениць, коханок, друзів, вельмож, передаючи дух епохи кінця 18-поч.19 століяття. Допомогла в цьому група художників по костюмах: Оксана Плиско,Олексій Рилошко, Анастасія Зенченко, Ірина Розсудовська, Ольга Ракута, Яна Полулях, Анастасія Нікітенко, Людмила Примак, Катерина Тверезовська. Фраки, циліндри,перуки та багато іншого змодельоване і створене ними дало можливість глядачам зануритись та відчути атмосферу часу, коли створювалась Місячна соната Бетховена, варіації «Відьми» Паганіні…

Варто відмітити вишукано-елегантну гру Павла Єременка (Бетховен) та стримано емоційну Марії Сокол (Джульєта Гвіччарді), душевну – Наталії Линок(мати Терези Брунсвік). Створити образ дивакуватого композитора вдалося Василю Остапчуку(Паганіні), а дещо комічний Катерині Тверезовській (дама з гітарою, Анжеліна Каванна).

Глядачі щиро аплодували акторам зі сподіваннями на нові вистави театру «EX LIBRIS» на сцені Ченігівського обласного художнього музею ім.Григорія Галагана в рамках мистецького проекту «Драматичний простір художнього музею».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини