Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:07:28

Фестиваль "Київська Русь" увосьме зібрав шанувальників слов’янської культури та бойових єдиноборств

29.08.2016   08:11

Цієї суботи у славетному Любечі стартував VIII Відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь».

Особливістю цьогорічного культурно-мистецького заходу є те, що він присвячений відзначенню одразу трьох визначних для української історії подій: 25-й річниці незалежності України, 1000-річчю Любецької битви, в якій Ярослав Мудрий переміг військо князя Святополка і був проголошений великим князем київським, а також тисячолітньому ювілею перебування Преподобного Антонія Печерського на горі Афон та заснування чернецтва на Русі.

Розпочалися урочистості із відвідування Спасо-Преображенської церкви та ходи до Замкової гори. Учасники заходу віддали данину шани і поваги видатним постатям земляків, поклавши квіти до монумента 900-річчю Любецького з’їзду князів, обеліску любечанам, загиблим під час Другої світової війни, та пам’ятного знаку Антонія Печерського.

Наступним пунктом насиченої фестивальної програми став огляд тематичної експозиції «Любеч стародавній» та театралізоване дійство біля кам’яниці Полуботка.

Звертаючись до присутніх під час урочистого відкриття фестивалю, Валентин Мельничук відзначив, що цей захід проходить у дні відзначення знаменних для древньої і сучасної біографії України дат, які є основоположними в заснуванні перших монастирів, розвитку самобутньої слов’янської культури та бойової майстерності воїнів князівських дружин стародавньої України-Руси.
- Головне, що джерела цих важливих подій тісно пов’язані з нашим стародавнім Любечем, де майже тисячу років тому відбувся знаменитий з’їзд князів, які домовилися про припинення міжусобиць і об'єдналися для боротьби проти половців, що плюндрували землі Київської Русі, - підкреслив керівник.

На фестиваль завітали і гості з Німеччини. Це – делегація молодих держслужбовців. Вони приїхали до Любеча в рамках візиту на честь 25-річчя незалежності України.
- Нас вразила ваша українська гостинність. Ми повеземо додому звідси багатий досвід, як в історичному плані, так і в плані людяності. Найбільше мені сподобалось те, як ви пишаєтеся своєю історією і традиціями, оберігаєте їх, — зазначив Яно Хільнгютер, голова Спілки молодих держслужбовців землі Північний Рейн-Вестфалія (Німеччина).

А далі на всіх учасників чекала яскрава театралізована концертно-видовищна програма за участю професійних та аматорських колективів області та гостей фестивалю, захоплюючі показові виступи клубів історичної реконструкції та бойових єдиноборств. Усі бажаючі мали змогу взяти участь у творчих майстер-класах, відвідати ярмарок майстрів, виставку територіальних громад Ріпкинського району. А для найменших учасників фестивалю працювали дитячі розважальні майданчики.

Завершальним акордом фестивалю стали виступи кращих естрадних виконавців Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини