Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:24:22

Визначено рукописи місцевих авторів, що друкуватимуться коштом області

27.05.2016   09:14Агенцiя

Після тривалого конкурсного вивчення комісія з питань підтримки місцевого книговидання сформувала видавничий план на 2016. Засідання відбулося 26 травня.

Шляхом дворівневого голосування до першої п’ятірки книг, які у поточному році видаватимуться в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки, увійшли:

— Адаменко Микола Петрович, літературно-художнє видання — поезія «Плавба»;

— Сапон Володимир Миколайович, літературно-художнє видання — збірка щоденникової прози «Чубарейко небо оре»;

— Коцюбинський І. Ю., Коцюбинська Н. М., Єрмоленко О. І. — упорядники.Тексти — різні автори (Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М. М. Коцюбинського): літературно-художнє видання — антологія прозових творів «Антологія творів лауреатів премії імені М. Коцюбинського. Проза»,

— Коваленко О. Б., Курданов А. Л., Рахно О. Я. — упорядники Тексти — Хижняков В. М. (Чернігівська обласна організація Національної спілки краєзнавців України), наукове видання — збірка наукових праць «Чернігівська старовина»

— Маслов Олексій В’ячеславович, літературно-художнє видання — збірка віршів «Неси зірку».

Втім, наступні за рейтингом автори теж матимуть шанс видати свої доробки у рамках програми: кількість виданих рукописів залежить від вартості їх друку. Загалом на ці потреби передбачено 100 тисяч гривень.

Надруковані книги безкоштовно передаються до бібліотек, закладів освіти та культури, інших зацікавлених установ та організацій, розповсюджуються на виставках та презентаційних заходах, а також розміщуються в електронному вигляді на сайті облдержадміністрації.

Виплата гонорарів чи іншої винагороди авторам не здійснюється.

Цьогоріч прийом заявок на конкурс рукописів завершився увечері 21 березня. На цю дату надійшло 45 рукописів. Пізніше два з них було відкликано заявниками. Ще 4 заявки не відповідають умовам конкурсу. Перелік допущених робіт розміщено на сайті Чернігівської ОДА.

За жанрами та якісними характеристиками подані рукописи дуже різнилися, що значно ускладнило відбір.

Варто зауважити, що до комісії увійшли представники різних сфер інтересів: державні службовці, науковці, письменники, журналісти, громадські діячі.

— Саме такий склад комісії дозволить максимально об’єктивно оцінити конкурсні роботи, — наголосив голова комісії, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван. — Акцентую ще й на тому, що закупівлю послуг з підготовки та випуску в світ книг-переможців попередньо планується здійснити через систему електронних закупівель ProZorro.

Голова комісії зауважив, що голосування проходило за новою методикою: на першому етапі визначалися позиції, що потраплять до рейтингового відбору, на другому — анонімне голосування та підбиття підсумків за допомогою комп’ютерної програми.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини