Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:07:58

Чернігівських артистів почули на Донбасі. ВІДЕО

10.05.2016   07:17Агенцiя

Один день — два концерти. 9 травня перемогу над нацизмом у Європі разом з жителями двох донбаських міст — Бахмут та Селідове — відзначають і артисти Чернігівщини.

В рамках Всеукраїнської акції «Український Донбас» вони ще вчора вирушили у путь і вже сьогодні робили свято для тих, хто в мирний час зіткнувся з війною — гібридною, неоголошеною і незавершеною.

Ми мали можливість поспілкуватися з артистами перед тим, як вони рушили на Схід.

Ще на початку цього року стало відомо, що Мінкульт, згідно з розпорядженням Президента, започатковує загальноукраїнську акцію культурної інтеграції «Український Донбас». Тоді ж артисти активно взялися до підготовки номерів, які б варто було показати жителям звільнених від проросійських терористів українських міст. Чернігівщина взяла на себе зобов’язання взяти «культурне шефство» над містами Бахмут Донецької та Селідове Луганської областей. Тривалі телефонні перемовини та відрядження позаду і перші артисти готові вирушити в путь.

Ігор Василенко, помічник генерального директора обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: «Чернігівський філармонійний центр бере участь у загальноукраїнському проекті культурної інтеграції «Український Донбас». Він відбувається за наказом Президента України, за підтримки облдержадміністрації. Це для нас дуже відповідально ми хочемо привезти кращі виступи. Їде духовий оркестр філармонійного центру, ансамбль солістів академічного камерного хору ім.Бортнянського, а також солісти Сергій Гладарьов, Лариса Литвин, Андрій Рикун, Надія Мовлян та Ірина Попудренко».

Це перший візит в рамках акції і дуже відповідальний. Два концерти, один за одним, в двох різних містах і саме 9 травня. Репертуар для виступів відбирали ретельно.

Анатолій Ткачук, художній керівник духового оркестру обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: «Ми достойну підготували програму, яка відповідає сьогоднішньому дню. Ми покажемо там і оркестрові і вокальні твори. І там будуть твори про бійців, присвята бійцям АТО».

Духовий оркестр обласного філармонійного центру з гастролями подорожує часто, а от на Сході досі виступати не доводилося.
Анатолій Ткачук: «Житомирська, Київська, Львівська, Прикарпаття, Сумська, а в той край не доїжджали».

Разом з артистами їдуть і музейні працівники. Їх справа – захопити жителів Донбасу світом українського образотворчого мистецтва.
Ірина Ральченко, директор обласного художнього музею: «Ми хочемо повезти гордість України, дух України – Марію Примаченко. Тим більше вона з нашого Полісся. Це твори міфологічні, містичні, але вони настільки українські. Навіть ці чудирнацькі звірі, вони є в українських міфах, переказах. Тому я думаю людям буде цікаво подивитися ці роботи. А нам хотілося б — сьогодні День примирення, пам’яті, щоб люди згадали, що ми єдина країна і нам нема чого ділити. І пам’ятати, головне пам’ятати».

Наступна поїздка запланована на 21 травня. На Схід поїдуть ніжинці — артисти академічного театру ім. Коцюбинського. За ними будуть і наступні, проте, кажуть організатори, головна ідея акції – обмін: культурним надбанням, думками і творчими колективами. Тож артистів донбаських міст чекатимуть і у нас на Чернігівщині.


Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини