Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:32:46

У Батурині домовилися про співпрацю

19.08.2013   13:08Агенцiя

Український інститут національної пам’яті та заповідник “Гетьманська столиця” підписали угоду про співпрацю

16 серпня 2013 р. у м. Батурин Бахмацького району Чернігівської області директор Українського інституту національної пам’яті, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор історичних наук Валерій Солдатенко та генеральний директор Національного історико-культурного заповідника “Гетьманська столиця” Наталія Реброва підписали угоду про співпрацю. Акт підписання було проведено у залі відтвореного “Гетьманського будинку” на території Цитаделі у заповіднику.

Мета угоди – організація співпраці з питань популяризації культурного та історичного надбання українського народу, проведення наукової та науково-просвітницької роботи: участь у розробці спільних наукових тем, програм і проектів; підготовка, рецензування та видання спільних наукових, науково-практичних, науково-методичних і науково-просвітницьких видань; організація та проведення спільних наукових і науково-практичних семінарів, круглих столів, конференцій; створення можливостей для проходження наукових стажувань і підвищення кваліфікації наукових співробітників та аспірантів; організація і проведення спільної науково-просвітницької та інформаційної роботи, зокрема проведення виставок, екскурсій, прес-конференцій; обмін науковими і науково-методичними виданнями та інформацією.

Валерій Солдатенко передав заповіднику видання Українського інституту національної пам’яті: енциклопедію українського козацької генеалогії “Козацька старшина Гетьманщини” та двохтомну монографію “Українське козацтво в національній пам’яті. Чернігівський полк” заступника директора Інституту, доктора історичних наук Володимира Кривошеї, книги “Запорозька Січ і українське козацтво: збірник наукових праць” та “Переяслав 1654 р.” Упорядники останньої наукової праці – Володимир Кривошея, Сергій Горобець та Борис Вакка.

Генеральний директор Національного історико-культурного заповідника Наталія Реброва познайомила директора Українського інституту національної пам’яті з об’єктами та експозиціями “Гетьманської столиці”, розповіла про її досягнення, перспективи та проблеми.

Представник Українського інституту національної пам'яті у Чернігівській області Сергій Бутко

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини