Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:21:26

Триває робота над зйомками народного фільму “Крути: честь і кров”

02.04.2013   13:14Агенцiя

У березні на черговій нараді творців кінострічки “Крути: честь і кров” було підбито підсумки конкурсу сценарних заявок і проведено організаційну зустріч із авторами трьох найкращих синопсисів.

«Ми щиро вдячні усім за подані заявки та бажання долучитися до створення повнометражного народного фільму про передісторію подій на станції Крути, героїчний бій та його наслідки. Переглядаючи заявки, я вкотре переконався, що ми взялися за реалізацію дуже потрібного суспільству проекта. Тому і відповідальність на команді фільму і зокрема сценаристах лежить теж надзвичайно велика», — розпочав продюсер Василь Мартюк.

«Загалом надійшло понад двадцять листів від сценаристів. Вони пропонували для розгляду експертної ради свої варіанти синопсисів та манери викладу діалогів персонажів. Також дехто подавав просто ідеї, деталізовані фрагменти чи концептуальне бачення картини. Після тривалого аналізу та обговорення  ми дійшли згоди і затвердили на посадах сценаристів фільму трьох осіб, яких і запросили на цю зустріч — Анну Смірнову, Івана Борисюка та Леся Якимчука, – констатував режисер Олесь Юсипчук. – Їм буде надано також пропозиції інших конкурсантів і при потребі вони зможуть залучити до роботи їх також. Адже як не як фільм має статус «народного».

На зустрічі були присутні історики за фахом Юрій Юзич та Микола Бігус, які висловлювалися з приводу відповідності творчого задуму продюсера, режисера і сценаристів до подій, що навічно закарбувалися у історичній дійсності українського народу. Вони детально розповіли про передісторію подій та настрої що панували в суспільстві на той час. Також було обговорено концептуальне бачення історика Ярослава Файзуліна, що спеціалізується на даному періоді та здійснюватиме історичний супровід роботи над фільмом.

Важливим є розуміння того, що історики та сценаристи вкладають у фільм не оспівування чергової поразки українців, не квиління про нескінченні поневіряння знедоленої нації, а прагнуть показати звитягу і силу нездоланного духу молоді, чий подвиг повинен озватися у гарячих серцях нового покоління.

Спільними зусиллями, після підбиття підсумків зустрічі, колектив вибудував приблизну сюжетну фабулу, узгодив графік роботи та організаційні питання. Готовий рукопис сценарію заплановано здати до початку літа. Після чого розпочнеться підготовчий період, пробні зйомки, PR та фандрайзинґова кампанія. Детальний план зараз розробляється командою і буде незабаром опубліковано для широкого загалу.

Більше деталей про те як можна долучитися та допомогти проекту читайте на сайті - http://kruty.hurtom.com/
Скринька для пропозицій - kruty2014@gmail.com

Олекса Мельник,
журналіст народного фільму «Крути: честь і кров»

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.