Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:29:25

Презентація братнього культурно-просвітницького закладу

26.02.2013   15:46Агенцiя

У Чернігівському художньому музеї відбулася презентація, можна сказати, братнього культурно-просвітницького закладу – музейно-історичного комплексу в Старому Білоусі.

А оскільки Старобілоуський комплекс гуртує навколо себе однодумців – діячів науки і мистецтва, то паралельно в художньому музеї відкрилася виставка гравюр видатного художника Георгія Малакова (родина Малакових якраз належить до цього кола однодумців).

Старобілоуський музейно-історичний комплекс відкрився як юридична особа торік, але фактично працює з 2008-го на місці садиби дворян Березовських. Музей цікавий тим, що зберігся будинок родини Березовських – у радянські часи тут була школа. Теперішній музей організували прямі нащадки колишніх власників садиби, сюди вже навідуються екскурсії – безкоштовні, проводяться краєзнавчі історичні конференції. Нащадок Березовських Олена Малишко є самодіяльним композитором, тому тут влаштовуються ще й регулярні музичні вечори. Невипадково й на презентації Старобілоуського комплексу в Чернігівському художньому музеї велика увага була приділена музиці. За участь у роботі музею-садиби кілька соратників закладу нагороджені відзнаками облдержадміністрації.

У Старобілоуських історичних читаннях постійно беруть участь митці й науковці з багатьох міст України, зокрема, родина Малакових. Подружжя й цього разу приїхало до Чернігова для презентації в художньому музеї виставки свого родича Георгія Малакова. Це заслужений художник України, майстер ліногравюри. Він вже пішов з життя, але його твори, сподіваємося, переживуть багато поколінь, адже між іншим мають і історичну цінність: Георгій Малаков відобразив на своїх гравюрах, наприклад, історію Києва, в тому числі часів війни. Улюбленою ж його темою було середньовіччя. От і ця виставка складається з ілюстрацій до книги новел італійського письменника Джованні Боккаччо «Декамерон». Якраз у цьому році виповнюється 700 років від дня народження Боккаччо, а художнику Георгію Малакову виповнилося б 85. Брат Дмитро подарував художньому музею одну з робіт Георгія – ілюстрацію до поеми Лесі Українки «Роберт Брюс – король шотландський».

http://chodtrk.com.ua/?p=8296

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини