Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:35:21

Сімейна іконописна майстерня "Небо на землі" - вперше в Чернігові

30.04.2014   12:00Агенцiя

30 квітня в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній», вперше в Чернігові, відкриється виставка сучасних ікон сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» (м. Миколаїв). Виставка має назву «Великодня радість» та присвячена найвеличнішому зі свят – Світлому Христовому Воскресінню.

Відвідувачі побачать близько 40 сучасних ікон. До експозиції ввійшли образи, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських і зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона.

Шукаючи нові засоби виразності, іконописці майстерні «Небо на землі» прагнуть дотримуватися старовинних технологій – використовують тільки натуральні матеріали, а фарби готують із природних мінералів та пігментів власноруч.

Виставка розпочне роботу під час святкування Воскресіння Христового – найшанованішого Свята всіх християн. Пасха – не просто свято. Це – суть християнства. Пам’ятаючи про це, іконописці присвятили саме цій події виставку своїх робіт.

Особливе місце на виставці посідає ікона Воскресіння Христового. На ній Христос сходить у пекло та виводить з нього викуплений людський рід.

Виставку прикрасять рушники відомої в Україні та закордоном чернігівської майстрині народної творчості Ольги Костюченко.

Майстри «Небо на землі» вітають всіх відвідувачів :

«Прямуючи назустріч воскреслому Христові, ми не йдемо мовчки − ми «перемоги пісню співаємо»! Нехай ця пасхальна пісня перемоги залунає сьогодні у кожній родині, у кожному серці. Нехай вона подарує натхнення глядачам, як подарувала його іконописцям. Христос Воскрес!»

Організатор проекту:
Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній».

Куратор виставки ікон:
Марія Павелко.

Відкриття виставки відбудеться 30 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (вул. Преображенська, 1), в колегіумі. Вхід: дорослим – 10 грн., дітям – 5 грн. Виставка триватиме до 20 травня.

По додаткову інформацію звертайтеся до:
Марії Павелко
+38 066 1559237
veselka_2003@ukr.net


 

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини