Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 05:14:26

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

17.05.2024   11:22Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 7 пожеж.

МНС

МНС

Оперативна інформаціяпро ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

2 вибухи зі ствольної артилерії біля н.п. Миколаївка, Новгород-Сіверського району;

3 вибухи з міномета 120 мм біля н.п. Логи (нежиле), Новгород-Сіверського району;

8 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Клюси, Корюківського району;

26 вибухів з РСЗВ біля н.п. Гасичівка, Чернігівського району;

3 вибухи з РСЗВ біля н.п. Єліне, Корюківського району;

10 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Михальчина Слобода, Новгород-Сіверського району;

20 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Леонівка, Новгород-Сіверського району;

6 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Михальчина Слобода, Новгород-Сіверського району;

2 вибухи ВОГ з БпЛА біля н.п. Полісся, Чернігівського району;

15 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Хрінівка, Корюківського району

12 вибухів зі ствольної артилерії 122 мм біля н.п. Гасичівка, Чернігівського району;

8 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Лісківщина, Новгород-Сіверського району

15 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Сеньківка, Чернігівського району;

16 вибухів з АГС біля н.п. Клюси, Корюківського району;

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження іншої цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Ситуації на мережах життєзабезпечення

Внаслідок бойових дій:

- знеструмлені 12 ЛЕП 10 кВ (з них 10 частково), 61 трансформаторна підстанція, 27 населених пунктів (з них 4 частково). Без електропостачання залишається 1501 абонент;

- в н.п. Грем'яч Новгород-Сіверського району без газопостачання  залишаються 35 абонентів.         

Пожежі – 7:

пожежі в житловому секторі – 2:

- в с. Лосинівка Ніжинського району (Лосинівська ТГ) по вул. Українській, 12 о 12 год. 05 хв. 16 травня сталася пожежа житлового будинку (5х10 м, стіни дерев`яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено внутрішнє облицювання стін, на площі 7 кв.м та облицювання стелі на площі 7 кв.м. Причина встановлюється;

- в м. Чернігові по вул. Красносільського, 83 о 12 год. 57 хв. 16 травня в 9-ти поверховому житловому будинку сталася пожежа вхідних дверей до тамбуру. Вогнем пошкоджено двері по всій площі. Причина - підпал.

пожежі сухої трави та сміття – 4 на загальній площі 2,7 га. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.:

інші пожежі – 1:

- в м. Корюківка по вул. Гетьмана Мазепи о 07 год. 48 хв. 16 травня на прибудинковій території сталася пожежа сміття в пластиковому сміттєзбірнику на площі 1 кв.м. В наслідок пожежі пошкоджено сміттєзбірник на площі 1 кв.м. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

Виявлення та знешкодження боєприпасів:

Піротехнічні підрозділи 13 разів залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 13 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено 52994 ВНП).

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

Через коливання рівнів води на річках області, порушене (ускладнене) транспортне сполучення з 12 населеними пунктами в окремих районах (Новгород-Сіверський - 3, Корюківський - 7, Ніжинський - 2), в 3 населених пунктах ускладнене транспортне сполучення з 47 домоволодіннями (Корюківський - 2/19, Чернігівський - 1/28).

р. Дніпро

с-ще Радуль (Ріпкинська ТГ), Чернігівського району - перелито проїзну частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 80 м, глибина до 44 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

р. Десна

Новгород-Сіверська ТГ, Новгород-Сіверського району - через затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 5 м, рівень води до 65 см), тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне);

Коропська ТГ, Новгород-Сіверського району – в зв`язку зі зменшенням рівня води в р. Десна, відновлене транспортне сполучення з с. Лиса Гора ( мешканці відсутні), яке було ускладнене через затоплення грунтової дороги Короп - Лиса Гора.

Сосницька ТГ, Корюківського району - призупинене функціонування паромної переправи у напрямку с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район);

с. Мале Устя (Сосницька ТГ), Корюківського району - перелито проїзну частину вул. Лугова (ділянка довжиною до 15 м, глибина до 5 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано;

с. Якличі (Сосницька ТГ), Корюківського району - перелито проїзну частину вул. Придеснянська (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 10 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано;

Менська ТГ, Корюківського району - через затоплення ґрунтової дороги Остапівка - Овчарівка (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 60 см), порушене транспортне сполучення з с. Овчарівка;

Менська ТГ, Корюківського району - через затоплення під’їзних шляхів, порушене транспортне сполучення з с. Луки;

Менська ТГ, Корюківського району - через затоплення ґрунтової дороги Остапівка - Куковицьке (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 75 см), порушене транспортне сполучення з с. Куковицьке;

Комарівська ТГ, Ніжинського району - ускладнене транспортне сполучення ґрунтовою дорогою з 2 населеними пунктами громади (с. Ворона, с. Березівка).

В м. Новгород-Сіверський організовано роботу мобільного посту для надання допомоги населенню (від ГУ ДСНС в області залучені 1 чоловік особового складу, 1 човен). Протягом доби надано допомогу 6 особам (з початку робіт - 1534 особам, з яких 83 дитини). Загалом, через підтоплені ділянки перевезено 2023 особи, з яких 131 дитина, доставлено 510 л питної води, 846 кг продуктів харчування та товарів першої необхідності.

  Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

  16-17 травня, внаслідок  утримання рівнів води на високих позначках, триватиме:

- на Десні та її притоці р.Снов – затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Ніжинському, Чернігівському районах (І рівень небезпеки – жовтий); у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий);

 - на  Дніпрі в межах Чернігівської області утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Сожу і Дніпра у Чернігівському районі (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  12-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 14 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 16 травня по 20 годину 17 травня очікується мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий дощ, гроза. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура по області вночі 4-9º, вдень 18-23º тепла.

По м. Чернігову мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 4-6º, вдень 20-22º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини