Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 17 травня, 22:35:05

Завдяки міжнародному гранту у Варвинській громаді відремонтували шкільне укриття

30.04.2024   10:31Агенцiя

Понад двісті учнів, які навчаються у Журавській школі Варвинської громади, вже користуються оновленим укриттям. Відремонтувати й облаштувати його за майже три мільйони гривень допоміг швейцарсько-український проєкт DECIDE.

Як розповіли у Варвинській селищній раді, спершу грантова угода була підписана на суму 2,2 мільйона гривень. Співфінансування з місцевого бюджету склало 500 тисяч гривень. Уже в ході робіт виявлено, що потрібно зробити гідроізоляцію стін. Тому на реалізацію ініціативи DECIDE спрямував ще 200 тисяч гривень. Економію коштів, яка виникла в результаті тендерних закупівель через систему Рrozorro, витратили на додаткові роботи та краще облаштування укриття (за погодженням з грантодавцем).


    «Основна мета цього проєкту – підготувати для дітей цілком безпечний освітній хаб, де вони зможуть цікаво та змістовно проводити і навчальні заходи, і своє дозвілля. Тобто при реалізації ініціативи враховані як виклики сьогодення, так і плани на майбутнє», – каже начальниця управління освіти Варвинської селищної ради Любов Лущик.

Крім проведення оздоблювальних робіт, в укритті відремонтовано електрообладнання, замінено сантехніку, встановлено підйомник для маломобільних користувачів. Облаштували й кімнату для медика. Також в межах ініціативи закуплено шкільні меблі, оргтехніку, обігрівачі, зарядні  пристрої, вогнегасники. Безпосередні роботи у закладі тривали з січня цього року.

Нагадаємо: Варвинська громада – серед дванадцяти на Чернігівщині, де втілюється проєкт «DECIDE: ВІДБУДОВА. Ініціатива з відновлення шкіл».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Підтримка міжнародних партнерів України суттєва і лише набирає масштабу, – Володимир Кучма 11:26

Наразі Підтримка міжнародних партнерів України є дуже суттєвою. І вона набирає лише більшого масштабу. Такої думки голова Всеукраїнської асоціації громад Володимир Кучма.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:22

Протягом минулої доби зареєстровано 7 пожеж.

Компенсація від «єВідновлення» на самостійну відбудову: на що необхідно звернути увагу 10:07

Оскільки цей механізм програми запрацював тільки цього року, деякі громадяни ще мають труднощі із оформленням такого виду виплат. Тим часом, на Чернігівщині вже задоволено 39 заяв за цим видом компенсації майже на 80 млн гривень.

Олександр Ломако виступив перед депутатами Київради з проханням фінансово підтримати роботи з розбудови фортифікаційних споруд довкола Чернігова 08:32

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако сьогодні, 16 травня, взяв участь у ІII сесії Київської міської ради ІХ скликання, під час якої звернувся до депутатського корпусу стосовно підтримки нашого міста у частині зміцнення довкола нього існуючих фортифікаційних споруд та будівництва нових.

Сесія Чернігівської обласної ради – понад 50 важливих рішень для життєдіяльності області 08:30

Вчора, 16 травня, відбулося пленарне засідання вісімнадцятої сесії обласної ради. До роботи долучився начальник обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус, його заступники, керівники профільних структурних підрозділів.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини