Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 20:36:26

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

26.04.2024   09:23Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

3 вибухи з міномету 120 мм біля н.п. Леонівка Новгород-Сіверського району.

3 вибухи з міномету 120 мм біля н.п. Луб’яне Новгород-Сіверського району.

2 вибухи із ствольної артилерії біля н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району.

1 вибух з міномету 82 мм по населеному пункту Семенівської ТГ Новгород-Сіверського району. Внаслідок обстрілу  пошкоджено дві приватні будівлі.

3 вибухи  ВОГ-17, скинутих з БПЛА біля н.п. Містки Корюківського району.

1 вибух НАР з гелікоптера біля н.п. Заріччя Новгород-Сіверського району.

6 вибухів із ствольної артилерії біля н.п. Грем’яч Новгород-Сіверського району.

10 вибухів з міномету 120 мм по населеному пункту Семенівської ТГ Новгород-Сіверського району. Внаслідок обстрілу  пошкоджено будинок

12 вибухів з міномету 120 мм біля н.п. Сеньківка Чернігівського району.

6 вибухів з міномету 120 мм біля н.п. Пльохів Корюківського району.

Про інші втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення – 1 :

За технологічними причинами частково знеструмлена 1 ЛЕП 10 кВ, 11 трансформаторних  підстанцій, 2 населені пункти на території Ніжинського району. Без електропостачання залишаються 600 абонентів.
 Внаслідок бойових дій знеструмлені 10 ЛЕП 10 кВ (з них 8 частково),  49 трансформаторних підстанцій, 24 населені пункти (з них 5 частково). Без електропостачання залишається 1281 абонент.
Дорожньо-транспортні пригоди – 2 :
- в м. Ніжині о 09 год. 25 хв. 25 квітня водій автомобіля «ЗАЗ LANOS» здійснив зіткнення з велосипедисткою. В результаті ДТП велосипедистка отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована  до КНП  «Ніжинська центральна міська лікарня».
- в м. Прилуки на пішохідному переході о 10 год. 18 хв. 25 квітня водій автомобіля «Ауді А6» здійснив наїзд на  пішохода. В результаті ДТП пішохід отримала тілесні ушкодження та була доставлена до КНП «Прилуцька центральна міська лікарня».
 

Пожежі – 2 :

    пожежі в житловому секторі –1 :
  -  с. Корольча Чернігівського району  (Любецька ТГ) по вул. Л. Українки, 30 о 20 год. 25 квітня сталася пожежа господарчої будівлі (7х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено майно. Причина пожежі - коротке замикання електромережі.

інші пожежі –1 :

  - в  м. Чернігові по вул. Пухова, 140 о 05 год. 49 хв. 25 квітня сталася пожежа апарату для приготування кави (0,8х2 м, металевий). Вогнем пошкоджено кавовий апарат. Причина пожежі встановлюються.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи 12 разів залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 6 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено - 52815 ВНП).

На р. Дніпро вище с. Дніпровське та на ділянці р. Десна «с-ще Макошине –  с. Морівськ» спостерігаються  підвищення  рівнів води весняної повені  з добовою інтенсивністю 1-5 см.

    
Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:
р. Дніпро
с-ще Радуль (Ріпкинська ТГ), Чернігівського району - перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 80 м, глибина до 48 см).  Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

р. Десна                                                                                                       
Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району - через затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 70 м, рівень води до 102 см), тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка,  с. Підгірне);

 Коропська ТГ Новгород-Сіверського району - внаслідок затоплення ґрунтової дороги Короп - Лиса Гора (ділянка довжиною до 20 м, рівень води до 20 см), ускладнене транспортне сполучення з с. Лиса Гора;

с-ще Короп (Коропська ТГ) Новгород-Сіверського району - перелито  проїжджу частину вул. Лугової (ділянка довжиною до 20 м, глибина до 16 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано;

Сосницька ТГ Корюківського району - призупинено функціонування паромної переправи у напрямку с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин;

Сосницька ТГ Корюківського району - внаслідок затоплення автодороги місцевого значення Сосниця-Шаповалівка (ділянка довжиною до 40 м, глибина до 45 см), порушене пряме транспортне сполучення з 6 населеними пунктами громади (с. Велике Устя, с. Долинське, с. Бутівка, с. Старобутівка, с. Бондарівка,                с. Польове);

с. Мале Устя (Сосницька ТГ) Корюківського району - перелито  проїжджу частину вул. Лугової (ділянка довжиною до 20 м, глибина до 48 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано;

с. Якличі (Сосницька ТГ) Корюківського району  - перелито  проїжджу частину вул. Придеснянської (ділянка довжиною до 15 м, глибина до 55 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

 Спільно з органами місцевої влади біля м. Новгород-Сіверський створено та функціонує мобільний пост для надання допомоги населенню (від ГУ ДСНС в області залучені 1 чоловік особового складу, 1 човен). Протягом доби надано допомогу 25 особам (з початку робіт - 1094 особам, з них 83 дитини).

   Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:
25-30 квітня на р. Дніпро в межах Чернігівської області утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл  водами р. Сож та р. Дніпро у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

            Внаслідок  продовження підвищення рівнів  води  та утримання їх на високих позначках, на р. Десна та її притоці р. Снов триватиме  затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському та Ніжинському районах (І рівень небезпеки – жовтий);  у Корюківському та Чернігівському районах області  (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Радіаційний фон:

 На території області радіаційний фон зареєстровано в межах   11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки –13 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 14 мкр/год, Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 13 мкр/год.

 
Прогноз погоди:
За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 25 квітня по 20 годину 26 квітня очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликий короткочасний дощ, подекуди гроза. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура по області вночі 6-11º, вдень 16-21º тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 8-10º, вдень 17-19º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини