Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 22:04:55

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

23.04.2024   09:23Агенцiя

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

За відмову від складання адміністративних матеріалів правопорушник пропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч гривень.

21 квітня під час патрулювання автошляху у селі Старий Білоус увагу групи реагування патрульної поліції привернув позашляховик «Volkswagen Touareg», що рухався вночі та порушував комендантську годину. Поліцейські зупинили автівку та побачили, що водій має явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Поліцейські запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння, натомість чоловік спробував уникнути відповідальності. Він почав пропонувати патрульним 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за не притягнення його до відповідповідальності.

Правоохоронці відмовились від незаконної пропозиції водія та повідомили, що його дії мають ознаки кримінального правопорушення. Це зафіксувала бодікамера поліцейського.

На місце події вони викликали слідчо-оперативну групу поліції.

Слідчий Чернігівського райуправління поліції розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Її максимальна санкція – до 4 років позбавлення волі.

Стосовно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння (ч.1 статті 130 КУпАП).

Таким чином, чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини