Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 07:13:55

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

19.04.2024   09:44Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

10 вибухів зі ствольної артилерії 152 мм біля н.п. Кремський Бугор Новгород-Сіверського району;

5 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Набережне Новгород-Сіверського району;

3 вибухи зі ствольної артилерії 152 мм біля н.п. Набережне Новгород-Сіверського району;

2 вибухи зі ствольної артилерії 122 мм біля н.п. Миколаївка Новгород-Сіверського району;

4 вибухи з FPV-дронів в Новгород-Сіверській ТГ Новгород-Сіверського району. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю місцевого магазину та автомобіль, який забезпечував доставку продуктів жителям села. Водій отримав вибухову контузію легкого ступеня;

10 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Клюси Корюківського району;

1 вибух з міномета 82 мм біля н.п. Хрінівка Корюківського району;

1 вибух з міномета 82мм біля  н.п. Сеньківка Чернігівського району.

Інша інформація про втрати серед місцевого населення чи пошкодження іншої цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Ситуації на мережах життєзабезпечення:

Внаслідок бойових дій знеструмлені 11 ЛЕП 10 кВ (з них 9 частково), 26 населених пунктів (з них 6 частково), 54 трансформаторні підстанції. Без електропостачання залишаються 1434 абоненти.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Мена Корюківського району по вул. Сіверський шлях о 10 год. 32 хв. 18 квітня водій автомобіля «ВАЗ-21099» здійснив наїзд на велосипедистку. Внаслідок ДТП велосипедистка отримала тілесні ушкодження та доставлена до КНП «Менська міська лікарня».  

Пожежі – 2:

пожежі в житловому секторі –1:

  - в м. Чернігові по вул. Л.Українки, 10 о 12 год. 57 хв. 18 квітня сталася пожежа житлового будинку (25х10 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено внутрішнє облицювання стін та стелі підвального приміщення на площі 30 кв.м та майно, пошкоджено внутрішнє облицювання стін та стелі підвального приміщення на площі 10 кв.м та котел. Ймовірна причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації теплогенеруючого агрегату.

пожежі на транспорті –1:

  - в м. Бахмач Ніжинського району по вул. І.Підкови біля будинку № 5Б о  16 год. 50 хв. 18 квітня сталася пожежа автомобіля "Volkswagen Golf". Вогнем пошкоджено навісне обладнання двигуна, елементи паливної системи та лакофарбове покриття. Причина встановлюється.

Виявлення та знешкодження боєприпасів:

Піротехнічні підрозділи 9 разів залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 5 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено - 52769 ВНП).

На р. Дніпрі та на ділянці р. Десни «с. Розльоти – с-ще Макошине» спостерігаються  підвищення  рівнів води весняної повені  з добовою інтенсивністю 1-7 см.

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

На р. Дніпро:

с-ще Радуль (Ріпкинська ТГ), Чернігівського району - перелито проїжджу
частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 80 м, рівень води до 42 см), ускладнено транспортне сполучення з 28 домоволодіннями. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

На р. Десна:                                                                                                

- Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району - внаслідок затоплення  під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 70 м, рівень води до 106 см), тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Підгірне, с. Прокопівка). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано;

- с. Лиса Гора Новгород-Сіверського району (Коропська ТГ) - внаслідок затоплення лугової дороги Короп-Лиса Гора (ділянки довжиною до 20 м, рівень води до 20 см) ускладнене транспортне сполучення з с. Лиса Гора (мешканці відсутні);

- с-ще Короп Новгород-Сіверського району (Коропська ТГ) - перелито проїжджу частину вулиці Лугова (ділянка довжиною до 20 м, глибина до 16 м), внаслідок чого ускладнене транспортне сполучення з 21 домоволодінням (мешкає 30 осіб). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

В м. Новгород-Сіверський створено мобільний пост для надання допомоги населенню (від ГУ ДСНС в області залучені 1 чоловік особового складу, 1 човен). Протягом доби надано допомогу 17 особам (з початку робіт - 948 особам, з них 83 дитини).

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

19-23 квітня на р. Дніпро в межах Чернігівської області утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл  водами р. Сож та р. Дніпро у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

На р. Десна  внаслідок  утримання  високих  рівнів  води  та  їх підвищення  на ділянці р. Десна вище  м. Чернігова  триватиме затоплення заплавних територій та доріг на заплаві  з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському  районах області (I рівень небезпеки – жовтий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 14 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 18 квітня по 20 годину 19 квітня очікується хмарна погода, вночі дощ, вдень невеликий дощ. Вітер західний 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура по області вночі 3-8º, вдень 7-12º тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода, вночі дощ, вдень невеликий дощ. Вітер західний 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 5-7º, вдень 9-11º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини