Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 22:39:19

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

16.04.2024   13:30Агенцiя

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

При цьому 12,8 тисяч споживачів від 2-х місяців до 2-х років не сплачують за спожите тепло. Станом на 1 квітня 2024 року споживачі заборгували за спожиті послуги понад 244,3  млн грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, споживачі наростили заборгованість на 3,2 млн грн.

“Завдяки посиленій роботі з боржниками, як роз’яснювальній так і судово-перетензійній, нам вдалося не допустити суттєвого зростання заборгованості населення за спожиті послуги. Але разом з тим, підприємство підійшло до міжопалювального періоду зі значним дефіцитом коштів, що ускладнить як проведення ремонтної кампанії, так і постачання гарячої води влітку”, - наголосила  керівниця департаменту “Теплозбут” АТ “ОТКЕ” Марія Романова.

Варто зазначити, що борг чернігівців за гаряче водопостачання перевищує 38,4 млн грн, а це близько 370 тис кубометрів, гарячої води відпущеної споживачам.
 
Накопичення боргів за опалення та гарячу воду – це ризики для теплопостачання міста та області. Особливо в умовах, коли 65 % надходжень від оплати за послуги постачання тепла та гарячої води автоматично спрямовуються на оплату газу заборгованості за паливо у попередні періоди. І лише 35% коштів, отриманих від споживачів, залишаються  на осучаснення технологічного обладнання, закупівлю матеріалів для ремонту устаткування та теплових мереж (які є обов'язковими складовими надійної та безперебійної роботи) та операційні витрати підприємства.

Зазначаємо, щоб врегулювати заборгованість за опалення та гарячу воду, необхідно укласти  договір про розстрочення заборгованості та її оплати частинами.

“Нагадуємо отримувачам субсидії (їх в минулому опалювальному сезоні було близько 12 тис), що в травні органи пенсійного фонду почнуть перевірку наявності боргів за спожиті комунальні послуги. Наявність боргів може стати на заваді призначенню  державної допомоги на міжопалювальний період”,- підкреслила Марія Романова.

Щоб розрахуватись за спожиті послуги можна  скористатися простими та безпечними – сервісами:
•    Кнопка «Сплатити on-line» на сайті АТ «ОТКЕ»;
•    Зручний інтернет-банкінг: Oschadbank (для власників карт банку комісія за квитанцію 0 грн);
•    Зручний інтернет-банкінг: Приват24 (для власників карт банку комісія за квитанцію, мінімальна, 1 грн);
•    Платіжний сервіс еasypay;
•    Термінали самообслуговування.
АТ «ОТКЕ» дякує усім відповідальним споживачам, які продовжують вчасно та регулярно сплачувати рахунки. Нагадуємо, це потрібно робити щомісяця до 30 (31) числа.

Адміністрація АТ «ОТКЕ»
 

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.