Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 20:54:58

30 нових робочих місць у Ніжині: спільний проєкт ЄС та UNDP

15.04.2024   10:10Агенцiя

Ніжин, Україна, 9 квітня 2024 — У місті Ніжин Чернігівської області відкрилося новостворене виробництво з пошиття одягу. Тут зможуть знайти роботу близько 30 мешканців Ніжинської громади, зокрема і внутрішньо переміщені особи.

Створення майстерні стало можливим завдяки реалізації ініціативи «Мери за економічне зростання», яка фінансується Європейським Союзом та впроваджується Програмою розвитку ООН (UNDP). Проєкт у Ніжині є одним з цілої низки проєктів, що отримали фінансову підтримку та реалізуються громадами. Завдяки цьому населення цих громад матиме кращий доступ до послуг та отримає нові економічні можливості.

Проєкт Ніжинської громади, у межах якого відкрилося швейне виробництво, ставить на меті допомогти як місцевим мешканцям, так і внутрішньо переміщеним особам, які мають труднощі із працевлаштуванням. Робоче місце зможуть отримати як ті, хто вже мають профільну спеціальність швачки чи шевця, а також ті, хто її не має — фахівці швейного виробництва зможуть навчити вмотивованих осіб та допомогти їм освоїти нову професію.

Через освоєння нового фаху та працевлаштування цей проєкт також сприятиме соціальній інтеграції внутрішньо переміщених осіб до нової громади та покращенню їхнього психо-емоційного стану.

Яко Сільє, Постійний представник UNDP в Україні, зазначив: «У UNDP ми пишаємося тим, що стоїмо пліч-о-пліч з українськими муніципалітетами та громадянами, які постраждали від війни. Завдяки таким ініціативам, як «Мери за економічне зростання», ми розширюємо можливості громад для відбудови та процвітання, гарантуючи, що ніхто не залишиться без уваги як під час, так і після війни».

Хенрік Вітфельд, виконувач обов’язків голови операційного відділу  — економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура та довкілля Представництва Європейського Союзу в Україні сказав, що Європейський Союз залишається непохитним у своїй підтримці народу України.

«Українці переживають неймовірно важкі часи», — заявив пан Вітфельд. «Завдяки спільним зусиллям, таким як ініціатива «Мери за економічне зростання», ми активно інвестуємо в майбутнє українських громад. Сприяючи створенню робочих місць та соціальній інтеграції, ми будуємо фундамент для сталого відновлення та стійкості у постраждалих від війни регіонах».

«Мери за економічне зростання» — спільна ініціатива Європейського Союзу та Програми розвитку ООН. Ця ініціатива є запрошенням переосмислити міські та місцеві простори з метою досягнення позитивних трансформаційних змін та орієнтації на сучасні тренди. Ініціативу започатковано у 2017 році для місцевих органів влади в межах ініціативи «Східного партнерства». Поточний етап програми реалізується ПРООН.



Юлія Самусь, керівниця відділу комунікацій ПРООН в Україні

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.