Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 20:31:32

Укрпошта відремонтувала вже десять укриттів для дітей завдяки поштовій марці «ПТН ПНХ!»

09.04.2024   14:52Агенцiя

Завдяки донатам від продажу марки «ПТН ПНХ!», яку Укрпошта презентувала до першої річниці повномасштабного вторгнення, майже три тисячі дітей отримали можливість навчатися очно та в безпечних умовах.

Укрпошта спільно з благодійним фондом Київської школи економіки (KSE Foundation) продовжує облаштовувати сховища для дітей у рамках всеукраїнської програми «ЗАХИСТОК: безпечна освіта». У квітні 2024 року ремонтні роботи завершилися у Сумському обласному спеціалізованому будинку дитини», Кролевецькому ЗДО (центр розвитку дитини) №9 «Ромашка» Кролевецької міської ради на Сумщині та Новошляхівській школі  на Чернігівщині.

«Сумський обласний спеціалізований будинок дитини» розташований за 35 км від кордону з росією. У перший місяць повномасштабного вторгнення вихованці та викладачі закладу евакуювалися по території України, а далі змушені були переїхати до Німеччини. Дитячий будинок відновив роботу в травні 2023 року, проте сирість у приміщенні фактично унеможливлювала перебування в ньому дітей, впливаючи негативно на стан здоров’я. В укритті були проведені роботи з гідроізоляції та водовідведення, що дало змогу позбутися зайвої вологості. Додатково було облаштовано санітарну зону.

Відтепер сучасне та комфортне укриття мають також вихованці Кролевецького ЗДО (центр розвитку дитини) №9 «Ромашка» Кролевецької міської ради. З перших днів повномасштабного вторгнення освітній процес здійснювався дистанційно. З 1 вересня 2022 року було організоване короткотривале перебування за змішаною формою навчання, а з 7 вересня 2023 року заклад отримав змогу працювати за змішаною формою навчання.

Відремонтоване укриття Новошляхівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів у Чернігівській області дозволяє 110 учням та педагогам почуватися безпечніше та комфортніше у разі повітряних тривог. Разом з учнями школи сховищем також користуються 18 вихованців Новошляхівського закладу дошкільної освіти «Веселка» віком від 2 до 6 років.

 У квітні в день офіційного введення поштової марки «Міста Героїв. Чернігівщина», що присвячена нескореним та звитяжним містам нашої країни та українцям, оновлене сховище на Чернігівщині відвідав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

«Можливість дітей вчитися офлайн залежить від безпеки у кожному населеному пункті. Облаштування укриттів є одним з наших пріоритетних напрямків благодійності. Адже навчальний процес безпосередньо в стінах школи не лише позитивно впливає на показники оцінювання й загалом соціалізацію дітей, а дає можливість батькам працювати. Наразі Укрпошта разом з KSE Foundation відремонтувала вже десять сховищ, плануємо збільшувати цифру й надалі», – зазначив Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

В укриттях, які облаштувала Укрпошта спільно з KSE Foundation проведено ремонт, а саме: зроблено стяжку підлоги, поверхні оброблено та пофарбовано, встановлено нову вентиляційну систему, замінено електропроводку, облаштовано санвузли. Також для дітей додатково в укриття придбали сучасні меблі.

Нагадаємо: з початку повномасштабного вторгнення Укрпошта випускає поштові марки з благодійною складовою, що і є донатом. Відтак, спільно з благодійним фондом KSE Foundation Укрпошта облаштувала вже десять укриттів для освітніх закладів у різних регіонах України.

Національний поштовий оператор ініціював чимало благодійних проєктів. Замовляючи поштові марки й аудіолистівки в поштовому маркеті, є можливість донатити на підтримку ЗСУ й ДСНС, дитячих будинків та зоопритулків, відновлення культурних об’єктів, облаштування сховищ
.

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.