Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 20:23:39

«Терпіла до останнього, аж поки не почало вибухати в кінці городу»: на Чернігівщині поліцейські евакуювали пенсіонерку з прикордонного села

04.04.2024   13:06Агенцiя

Поліцейські відділення №1 (м. Семенівка) Новгород-Сіверського райвідділу поліції за підтримки місцевої влади забезпечили евакуацію в безпечне місце літньої мешканки села біля кордону з країною-агресором.

Семенівські поліцейські допомогли виїхати ще одній мешканці прикордонного села Луб’яне Семенівської громади, розташованого за 2 кілометри від кордону з росією.

Покинути рідну домівку та нажите майно мешканцям прикордоння болісно і важко. Пенсіонерка Надія Романівна з Луб’яного довго не наважувалась на евакуацію. Однак постійні ворожі обстріли та регулярні вибухи боєприпасів, скинутих російськими безпілотниками, не залишили інших варіантів.

- Я терпіла до останнього, аж поки почало прилітати в кінець городу. Та й по моїй вулиці хати побиті уламками. Зрозуміла, що так скоро і мою хату знесе, разом зі мною. Дуже страшно. Ось і наважилася виїздити. Дуже вдячна поліцейським і міській раді за допомогу, – каже Надія Романівна.

Тож семенівські поліцейські у тісній взаємодії з місцевою владою організували надання пенсіонерці вантажного транспорту для перевезення речей, допомогли швидко завантажити речі та успішно супроводили на безпечну територію.

- Ми постійно працюємо з мешканцями Луб’яного та ще ряду сіл, розташованих найближче до кордону. Всіляко переконуємо громадян виїздити у безпечні місця та активно допомагаємо їм у цьому. У нас повне взаєморозуміння і чітка взаємодія з місцевою владою, тож спільно вирішуємо всі організаційні питання щодо евакуації та житла у безпечнішому місці, – пояснив безпосередній учасник всіх евакуаційних заходів у Семенівській громаді, дільничний офіцер місцевого відділення поліції Віталій Будник.

Поліція у прикордонних громадах продовжує системну роботу як щодо роз’яснення місцевим мешканцям необхідності евакуюватися у безпечні місця, так і з надання всієї необхідної допомоги у цьому процесі. Правоохоронці готові гарантувати свою підтримку всім, хто зважиться на такий крок.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини