Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 04:28:33

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території Чернігівської області за період з 8:00 13 березня по 8:00 14 березня 2024 року

14.03.2024   09:20Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 26 пожеж внаслідок яких загинула 1 особа.

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

10:45-11:05

7 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Буда-Вороб'ївська Новгород-Сіверського району;

10:55-11:00

3 вибухи з міномета 120 мм біля н.п. Костобобрів Новгород-Сіверського району;

12:50-13:10

19 вибухів з РСЗВ біля н.п. Хрінівка Корюківського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Ситуації на мережах життєзабезпечення:

Внаслідок бойових дій знеструмлені 11 ЛЕП 10 кВ (з них 9 частково),  28 населених пунктів (з них 5 частково), 66 трансформаторних підстанцій. Без електропостачання залишаються 1672 абоненти.

Пожежі – 26:

пожежі в житловому секторі – 3:

  - в с. Старий Білоус Чернігівського району (Новобілоуська ТГ) по  вул. 30 років Перемоги о 06 год. 41 хв. 13 березня сталася  пожежа житлового будинку (4х6 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено майно, пошкоджено стіни на площі 8 кв.м, підлогу на площі 8 кв.м. Причина встановлюється. На пожежі виявлено тіло господаря, 1978 року народження;

  - в с-щі Срібне Прилуцького району (Срібнянська ТГ) по вул. Сонячній, 15 о 12 год. 25 хв. 13 березня сталася пожежа господарчої будівлі (4х6 м, стіни дерев`яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю на всій площі, пошкоджено майно. Причина - недоліки конструкції нагрівальної печі;

  - в м. Чернігові на території СТ «Ромашка» біля вул. Кільцевої, 9 о 19 год. 10 хв. 13 березня сталася пожежа житлового будинку (7х8м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено димар. Причина – недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів

пожежі сухої трави та сміття – 22 на загальній площі 17,45 га. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал, крім того:

  - в с.Вересоч Чернігівського району (Куликівська ТГ) по вул.Вокзальній, 28,30 о 12 год. 13 хв. 13 березня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,15 га. Внаслідок пожежі по вул. Вокзальній, 30, знищено гараж (3х5м, стіни дерев`яні, покрівля металева), пошкоджено стіну житлового будинку (8х10 м, стіни дерев`яні, покрівля металева) на площі 15 кв.м, пошкоджено стіни лазні на всій площі (4х5 м, стіни дерев`яні, покрівля металева), по вул. Вокзальній, 28, знищено господарчу будівлю (7х15м, стіни дерев`яні, покрівля шиферна).  Причина - необережне поводження з вогнем;

  - в с. Гірськ Корюківського району (Сновська ТГ) по вул. Центральній, 9 о   16 год. 10 хв. 13 березня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 2,9 га. Внаслідок пожежі знищено господарчу будівлю (5х14 м, стіни дерев`яні, покрівля шиферна), пошкоджено стіни господарчої будівлі (5х12 м, стіни дерев`яні, покрівля відсутня). Причина встановлюється.

інші пожежі – 1:

  - в с-щі Варва Прилуцького району (Варвинська ТГ) по вул. 9 травня, 56 об 11 год. 02 хв. 13 березня сталася пожежа гаражу (3х5 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено зарядний пристрій та акумулятор. Причина - коротке замикання електромережі.

Гідрологічна ситуація:

На великих річках області спостерігаються коливання рівнів води з добовою інтенсивністю 1-6 см.

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

  Внаслідок коливань рівнів води на р. Дніпро, р. Десна, р. Снов та р. Сож спостерігаються незначні локальні підтоплення:

р. Дніпро: у Чернігівському районі (Ріпкинська ТГ) спостерігається підтоплення проїжджої частини вулиці в селищі Радуль, де ускладнено транспортне сполучення з 28 домоволодіннями.

р. Десна: підтоплено ділянки під'їзних шляхів до понтонних мостів через
р. Десна та р. Віть (довжиною до 3 м, рівень води до 0,70 м), тимчасово припинено транспортне сполучення у напрямку с. Бирине, с. Прокопівка та с. Підгірне Новгород-Сіверського району, рух транспорту здійснюється в об’їзд через Сумську область.

р. Снов: підтоплено ділянку місцевої дороги (ділянка довжиною до 30 м, рівень води до 0,18 м), ускладнено транспортне сполучення з с. Малий Дирчин Чернігівського району.

р. Сож: с. Старі Яриловичі Чернігівського району, підтоплено проїжджу частину вулиці (довжиною до 10 м, рівень води до 0,84 м), ускладнено транспортне сполучення до 4 домоволодінь.

В с. Великий Дирчин Чернігівського району створено мобільний пост для надання допомоги населенню. До чергування залучено 3 особи та 3 одиниці техніки, з них: від ГУ ДСНС в області - 2 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки, від "Червоний Хрест" - 1 чоловік та 2 одиниці техніки (1 снігоболотохід "Богун"). Протягом доби перевезено 5 осіб, з початку робіт перевезено 48 осіб, з них 3 дітей.

Загалом з початку проведення робіт перевезено 444 особи, з них 45 дітей.

Підтоплень житлових будинків та присадибних ділянок не зафіксовано.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

14-15 березня на р. Дніпро в межах Чернігівської області утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл  водами  р. Сож та р. Дніпро у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

На р. Десна та її притоці р. Снов внаслідок підвищення та утримання високих рівнів води триватиме затоплення заплавних територій та доріг на заплаві  з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському  районах області (I рівень небезпеки – жовтий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 10 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 13 березня по 20 годину 14 березня очікується мінлива хмарність, вночі місцями невеликі опади, вдень без істотних опадів. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень 4-9º тепла.

По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі 0-2º морозу, вдень 6-8º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини